Öğe'den eleştirilere cevap

AK Parti 27. Dönem Tekirdağ Milletvekili Adayı Abdullah Öğe, Çerkezköy'deki basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Seçim sonuçlarını değerlendiren Abdullah Öğe, Çerkezköyâ€??

SİYASET 2.07.2018 16:21:00 0
Öğe

AK Parti 27. Dönem Tekirdağ Milletvekili Adayı Abdullah Öğe, Çerkezköy’deki basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

 

 

KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİLER

 

 

Saat 09:30’da Çınar Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıda konuşan Abdullah Öğe “Türkiye’de son 2 ayda gündem cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri ile geçti. Önümüzde de yerel seçimle ilgili bir gündem olacak” dedi. 24 Haziran genel seçimleri kararı alınması ile birlikte Tekirdağ’dan milletvekili aday adayı olduğunu anımsatan Öğe “Sonrasında genel merkez bizi aday olarak görevlendirdi. Ve 24 Haziran’a kadar diğer aday arkadaşlarımızla birlikte, Tekirdağ’daki tüm teşkilatlarla birlikte sahada çalıştık. Seçim sonuçlarının hem ülkemize hem Tekirdağımıza hem ilçemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Her defasında bu seçimlerin çok önemli olduğunu dile getirdik. Her seçim önemlidir ama bu seçimde yönetim sisteminin değiştiği 16 Nisan’daki referandumun hayatımıza tesir ettiği bir seçimdi. Türkiye’nin 100 yılını ilgilendiren bir seçimdi. ‘yeter söz milletindir’ sözünü biz Pazar günü yaşadık. Biz o gün seçimlerde milletvekilliği seçimini yaptık ve aynı akşam hükümeti kuracak cumhurbaşkanını seçerek yetkilendirmiş olduk” dedi.

 

 

YENİ HÜKÜMET KURULACAK

 

 

Bunun, güven oylamasının olmadığı, koalisyonların artık olmadığı bir sistem olduğunu dile getiren Öğe “Seçim sonucunda birinci turda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan halkımızın büyük teveccühü ile seçilmiş oldu. İttifak içerisinde olduğumuz Cumhur ittifakı da mecliste çoğunluğu sağladı. Başka bir koalisyon arayışına gerek kalmadan Cumhur ittifakının milletvekili sayıları ile yeni hükümet de kurulacak. Bu hafta meclisteki yemin töreninin ardından hükümetin de açıklanması bekleniyor” diye konuştu.

 

 

“BEKLEDİĞİMİZ YÖNDE SONUÇLANDI”

 

 

Milletvekili adaylığı dolayısıyla Çerkezköy dışında Tekirdağ’ın diğer ilçelerinin ne gibi sorunları olduğunu öğrendiklerini kaydeden Öğe “Tüm aday arkadaşlarımızla birlikte yaklaşık 5 sefer tüm ilçelerde çalışma yaptık. Tekirdağ’ın çok farklı sorunları olduğunu da tespit ettik. Çerkezköy genellikle sanayinin olduğu bir kent. Ama tarımın yoğun olduğu Şarköy, Hayrabolu, Malkara’nın sorunlarına da bizler daha geniş pencereden bakarak Çerkezköylü bir aday olarak oradaki farklı sorunları görmüş oldum. Bu bizim için bir nevi eğitim oldu adaylık süreci. Vatandaşları dinleyip bir kenara bırakmadık. Sorunların nasıl çözülebileceği noktasında her hafta toplantılar yaparak bunları konuştuk. Seçim sonucunda da ülkemizde birinci turda cumhurbaşkanımızın halkımız tarafından tercih edilmesi, Cumhur ittifakının seçilmesi ile seçim sonucu bizim beklediğimiz yönde sonuçlandı” dedi.

 

 

“AVRUPA’YA BİR DEMOKRASİ DERSİ OLDU”

 

 

Çerkezköy’de seçimlerin huzur ve güvenlik içerisinde geçtiğini dile getiren Abdullah Öğe “Bu güvenliğin sağlanmasında başta emniyet mensuplarımıza, tüm görevlilere teşekkür ediyorum. Özellikle sandık başına gidip oy kullanan vatandaşlarımıza, tercihleri ne olursa olsun vatandaşlık görevini yerine getiren herkese teşekkür ediyorum. Çerkezköy’de de katılım oranı çok yüksekti. Bu da Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Avrupa’ya bir demokrasi dersi oldu. Diğer tüm siyasi partilere, onların sandık görevlilerine de teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

“VATANDAŞLARIN MEMNUNİYETSİZLİĞİNİ GÖRDÜK”

 

 

Abdullah Öğe “Hem Tekirdağ hem de Çerkezköy sonuçlarına baktığımızda aslında 2019 hedefleri içerisine koyduğumuz yerel belediye hedeflerimizin de bu seçim sonuçlarının da aslında bir aynası olduğunu görüyoruz. 2019’da hem Tekirdağ’da hem Çerkezköy’de hem de diğer ilçelerde teşkilatlarımız seçime hazır olarak her türlü çalışmasını yapıyor. Yerel belediyecilik anlamında hem büyükşehir hem de ilçe belediyelerinin yaptığı hizmetlerden vatandaşlarımızın memnuniyetsiz olduklarını hem sahada hem de seçim sonuçlarında görmüş olduk” ifadelerini kullandı.

 

 

“HER ZAMAN SEÇİME HAZIRIZ”

 

 

Bundan sonraki süreçte tüm ilçe teşkilatlarının yerel seçimlere hazırlık çalışmalarını yaptığını dile getiren Öğe “Genel seçim kararı alınmadan önce yerel seçimle ilgili çalışmalar yürütülüyordu. Genel seçim kararı alınması ile birlikte o yönde çalışmalara devam edildi. Biz AK Parti olarak her zaman seçime hazırız” dedi. Açıklamasının ardından Abdullah Öğe basın mensuplarının sorularını yanıtladı. “Tekrar ilçe başkanlığı düşünüyor musunuz? Yoksa Belediye Başkan adaylığı için mi çalışma yapacaksınız” sorusuna cevap veren Öğe “Çerkezköy’de ilçe başkanı görevi olsun, milletvekili adayı görevinde kendi kendimize karar almadık. Ben her zaman teşkilatlarda görev istenmez görev verilir mantığına hep sahip çıktım. Kendi kendime bir yerlere gelmiş birisi değilim. Dört yıl ilçe başkanlığı görevinde teşkilatı ak partiye yakışır, Erdoğan’a yakışır parti olması için gayret ettim. Dört yıl boyunca ilçe teşkilatının başını öne eğecek bir şey yapmadım. Siyaset genel anlamda uzun soluklu görevdir” dedi.

 

 

BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI

 

 

“Belediye başkan aday adayı olacakmısın?” sorusuna da cevap veren Öğe “Çerkezköy’e hizmet edecek riyakatli sadakatli insanların belediyeyi yönetmeye talip olması gerektiğine inanıyorum. Çerkezköy’ün sadece kaldırımını yolunu, binalarını güzelleştirmekle Çerkezköy güzelleşmiyor. Çerkezköy’ün yöneticilerinin de iyi insanlardan olması gerekiyor. Eğer yöneticiler liyakatli ve sadakatli değilse sadece oranın kaldırımını, alt yapısını üst yapısını yapmak Çerkezköy’ü güzelleştirmiyor. Zaten onlar da yapılmıyor. Çerkezköy’ün kaderini değiştirmesi gereken en önemli mevzunun başında yıllarca siyasete yön veriyorum diyen bazı fikirlerin değişmesi gerekiyor. Artık yeni nesil siyasette ben başkan olacağım, siyasetçiyim diyen değil de hizmet etmeyi kendisine yakıştıran daha genç arkadaşlar burada görev almalıdır. Çerkezköy’ün kaderini siyasete yön veriyorum iddiasında bulunanların değişmesiyle olacağına inanıyorum” dedi.

 

 

KALİTELİ BİR ŞEHİRCİLİK YOK

 

 

Çerkezköy’de kaliteli bir şehirciliğin olmadığını söyleyen Öğe “Bu dönem ve önceki dönemlerle kıyasladığınızda alt yapısı ve üst yapısı bitmiş bir şehir göremiyoruz. Şuan bir şehir değil. Bunun olması için yönetim zihniyetinin değişmesi gerekiyor. Yıllarca Çerkezköy’ün siyasetine yön veriyorum diyenlerin Çerkezköy’de katkı ve faydasının olduğunu düşünmüyorum” dedi.

 

 

YORUMDA BULUNMAYACAĞIM

 

 

Çerkezköy’de AK Parti’den 2 dönem belediye başkanlığı yapan Ali Ertem’in eleştirilerinin hatırlatılması üzerine konuşan Abdullah Öğe “Ben 4 yıl boyunca ilçe başkanlığı dönemimde önceki dönem belediye başkanları hakkında yorumda bulunmadım. Ben bu konuda partimin prensiplerine uyan birisiyim. Bundan sonra da bulunmayacağım. Beklediğiniz cevap olmayabilir ama bir faydası olmayacaktır. Bunu sosyal medyadan yapacak birisi de değilim. Kimin hizmeti varsa hizmeti için de teşekkür ederiz, hizmet yoksa da keşke hizmet yapsaydı deriz. Çok yorum yapmak istemiyorum” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU