Geleneksel Yayla Şenlikleri'ne yoğun ilgi

Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğinde bu yıl 15'incisi düzenlenen Geleneksel Yayla Şenlikleri Karadeniz Mahallesi Hayrabolu Yolu üzerin

GÜNDEM 1.07.2018 15:51:00 0
Geleneksel Yayla Şenlikleri

Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğinde üzerinde bu yıl 15'incisi düzenlenen Geleneksel Yayla Şenlikleri'ne binlerce kişi katıldı. Tekirdağ’ı temsilen yurt dışında olduğu için ilk gün şenliklere katılamayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, ikinci gece şenlikte vatandaşlarla bir araya geldi.

 

NİYAZİ KOYUNCU SAHNE ALDI

 

Karadeniz Mahallesi Hayrabolu Yolu üzerindeki Şenlik alanında yöresel lezzetler ve ürünleri tanıtmak için kurulan stantlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Tekirdağ’da yaşayan Karadenizli vatandaşlar, gün boyunca Karadeniz ezgileri eşliğinde horon teperek kendi kültürleri ile buluşmanın mutluluğunu yaşadı. Kazım Koyuncu'nun kardeşi Niyazi koyuncu yaklaşık 2 saat süren konserinde birbirinden güzel eserleri Tekirdağlılar için seslendirdi. Gecenin sonunda Süleymanpaşa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Güler, Niyazi Koyuncu’ya çiçek ve Tekirdağspor ile Tabzonspor’un birlikte yer aldığı şalı takdim ederek teşekkür etti.

 

GECEYE RENK KATTI

 

15. Geleneksel Yayla Şenlikleri'nin 2. gününde ise gün boyu Karadenizli çeşitli sanatçılar sahne alırken, akşam ise Apolas Lermi ile Suzan Kardeş konser verdi. Konserler öncesinde Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz ile birlikte yöresel lezzetlerin ve ürünlerin sergilendiği stantları dolaşan ardından sahneye çıkan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Karadenizli vatandaşların yayla şenliğini kutladı. Eşkinat, “Tekirdağ, Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanlarımızı barındıran bir mozaik. Bu yıl sizlere bu mozaiği yaşatabilecek sanatçılarla karşınızdayız. Yayla şenliğimizi kutluyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

 

GEÇ SAATLERE KADAR HORON TEPTİLER

 

İlk olarak sahneye Apolas Lermi çıkarken, sanatçı, şenlik alanını dolduran binlerce dinleyiciye unutulmaz saatler yaşattı. Yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalan Lermi’nin ardından sahneye çıkan Suzan Kardeş, Rumeli ve Balkan ezgileri ile geceye renk kattı. Kardeş, türkülerini vatandaşlarla birlikte söyledi. Suzan Kardeş’e konser sonrası çiçek takdim eden Eşkinat, Kardeş’e performansı için teşekkür etti. Şenlik alanını dolduran binlerce kişi, Suzan Kardeş’in ardından sahne alan Karadenizli yerel sanatçılar eşliğinde geç saatlere kadar horon tepmeye devam etti.

 

Haber / Özge MERİÇ