'Avrupa Diplomasi' ödülünü aldı

Avrupa Konseyi tarafından Kırklareli Lüleburgaz Belediyesi'ne "Avrupa Diplomasi" ödülü verildi. Avrupa Konseyi tarafından 12 Yıldız Şehir unvanını 5 kez kazanan Lüleburgaz Belediyesi, Avrupa ÖdülÃ

GÜNDEM 29.06.2018 16:25:00 0

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından, Kırklareli Lüleburgaz Belediyesi'ne “Avrupa Diplomasi” ödülü verildi.

 

5 KEZ KAZANDI

 

Yerel düzeyde demokrasinin gelişmesine sağladığı katkılardan dolayı Avrupa Konseyi tarafından 2011, 2012, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında 12 Yıldız Şehir unvanını 5 kez kazanan Lüleburgaz Belediyesi,  Avrupa Ödülü programına başvurarak Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından,  “ Avrupa Diploması ” ödülüne layık görüldü. Üyesi olan yerel ve bölgesel idareleri ödüllendirmek amacıyla 1955’ten bu yana Avrupa Ödülü programı uygulayan Avrupa Konseyi bu kapsamda idarelere birinci aşamada “Avrupa Diploması”, ikinci aşamada “Avrupa Şeref Bayrağı”, üçüncü aşamada “Avrupa Şeref Plaketi” ve son aşamada “Avrupa Ödülü” veriyor.

 

16 BELEDİYEDEN BİRİ OLDU


Lüleburgaz Belediyesi, Avrupa Konseyi’ne üye 47 ülke ve 200 bin belediye arasında bu ödüle layık görülen 16 belediyeden biri oldu. Ödülün kazanılmasında belediyenin uluslararası projeleri, katılımcı demokrasi anlayışı, kardeş şehirlerle geliştirdiği iyi ilişkiler, kentsel, çevresel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda örnek gösterilen uygulamaları ile çocuk ve gençlere yönelik hizmetlerinin etkili olduğu bildirildi. Lüleburgaz Belediyesi çalışanlarından Endüstri Mühendisi Zeynep Tüfekçioğlu, Avrupa Konseyi tarafından 28 Haziran’da Fransa’nın Strazburg kentinde yapılan  ödül töreninde  belediye ve kent adına “Avrupa Diploması” ödülünü aldı.

 

 

Haber / Özge MERİÇ