Toprak besicileri uyardı

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak büyükbaş ve küçükbaş hayvan besiciliği yapanların sağlıklı ve hijyenik ahırlarda yapmaları konusunda uyarılarda bulundu. Toprak, hayvanların gerekl

GÜNDEM 27.06.2018 14:27:00 0
Toprak besicileri uyardı

Hijyen ve sağlık konularında büyükbaş ve küçükbaş hayvan besicilerini uyarak Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak “Ülkemiz genelinde büyükbaş, küçükbaş hayvan besiciliği ve süt sığırı işletmeciliği çok önemli.  Öncelik hayvanların barındığı ahırlardır. Her şeyden önce o ahırda kaç tane büyük yada küçük baş hayvan barındırılacaksa ahırlar göre yapılmalı ve yapılan ahırların aydınlık ve hijyenik olmasına da çok dikkat edilmelidir” dedi. 

 

AŞILARIDA AKSATILMADAN YAPILMALI

 

Hayvanların gerekli aşılarının aksatılmadan zamanında yapılması ve hayvanların hastalıklara karşı korunması gerektiğini kaydeden Toprak “Özellikle besicilerimiz bu konuda duyarlı olmalıdır. Sağlıklı ahır yapımına da gerekli özenin genelde gösterilmediğini görüyoruz. Hâlbuki verimli ve sağlıklı hayvanların modern ahırlarda barınma zorunlulukları var. Bu aynı zamanda hem üreticinin zarar etmemesi acısından hem de daha verimli, sağlıklı hayvan yetiştirmesi ve sağlıklı süt üretimi alması acısından da çok önemlidir. Bu konuda ne yapılması gerektiği konusunda üreticilerimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlükleri’nden detaylı bilgileri alabilirler” dedi. 

 

 

Haber / Gülveren ALTINOĞLU