Mandalı: 4. dönemde de adayım

Kapaklı'da 2004 yılından beri 3 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten İrfan Mandalı, 24 Haziran seçiminin sonuçlarını değerlendirirken, 4'üncü dönemde de yeniden beledi

GÜNDEM 26.06.2018 18:49:00 0
Mandalı: 4. dönemde de adayım

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı 24 Haziran Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin sonucunu değerlendirdi.

 

“KAPAKLI’DA SONUÇ NEYSE TÜRKİYE’DE DE AYNI”

 

Kapaklı’nın Türkiye’nin prototipi olduğunu kaydeden Mandalı “Kapaklı’da çıkan sonuç neyse Türkiye genelindeki sonuç da 3 aşağı 5 yukarı aynı oluyor” dedi. Kapaklı’nın sosyal demokrat, milliyetçi Ak İyi Parti seçmeninden oluşan bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Mandalı “Kapaklı’nın lokal sorunları dışında trafik sorununa yeni dönemde çözüm bekliyoruz. Ulaştırma Bakanımız geldiğinde balçık sözü vermişti. Ramazan ayında gelen Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak da spor salonu sözü vermişti. BU sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz” dedi. Kapaklı’da ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesinin imkanları ile de çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Mandalı “Kapaklı’nın gençleri için halı saha, futbol sahası, çok amaçlı salon yapıyoruz” dedi.

 

“4. DÖNEMDE DE ADAYLIĞIMI KOYMAK İSTİYORUM”

 

Yapılan teknolojik araştırma neticesinde vatandaş genelde dün teveccühünü kime gösterdiyse bugün de aynısının gösterdiğini kaydeden Başkan Mandalı “Ben de 2004 yılından beri belediye başkanı olarak görevimin başındayım. Ayrıştırmadan, küstürmeden, partili-partisiz, inanan-inanmayan ayrımı yapmadan, dili, dini, mezhebi, ilçesi, köyü ne olursa olsun herkesi kucaklayan bir yapıya sahip olduğum için vatandaşın büyük bir bölümü teveccühünü 3 dönemdir benden yana kullandı. Önceki dönemdeki seçimlerde de Kapaklı’da benzer sonuçlar çıkmıştı. Halkın teveccühü neticesinde 4’üncü dönemde de belediye başkanlığına adaylığımı koymak istiyorum. Araştırma şirketlerinin araştırmalarına göre Kapaklı’da partisi ne olursa olsun vatandaşın büyük bir bölümü yerelde İrfan Mandalı’ya oy atacaklarını ifade ediyor. Ben de halkımın teveccühünü kırmam. Aday olduğum takdirde vatandaşın teveccühü, Mandalı’nın enerjisi ve birleştirici gücü ile tüm vatandaşlarımızı kucaklayarak hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

 

“MİKROP YUVASINDAN VE PİS KOKUDAN ARINDIRDIK”

 

Büyükşehir yasası ile Kapaklı’ya bağlanan Karaağaç, Yanıkağıl, Uzunhacı, Karlıköy, Pınarça ve Bahçeağıl’da yapılan çalışmalarla ilgili de bilgiler aktaran Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Karaağaç’ın modernleştiriyoruz. Karaağaç’ı geçtiğimiz aylarda açılan 7 milyon liralık yatırımla mahallenin içinden akan foseptik atıktan arındırdık. Karaağaç’ı mikrop yuvasından ve pis kokudan arındırdık. Aydınlatma lambaları monte edildi. Çocuklarımızın oynayabileceği oyun alanları dahi yoktu. Vatandaşlarımızın çocukları ile birlikte rahat bir şekilde gidebilecekleri, çocukları ile birlikte nefes alabilecekleri alanlara kavuşturduk. Karaağaç’ta yüzde 80 civarında üst yapı yapılacak” dedi.

 

“DOĞALGAZ İÇİN ALTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK”

 

Karaağaç’ta eski belediye binası büyükşehire ait olduğu için orayı terk etme zaruretinin doğduğunu söyleyen Mandalı “Karaağaç’ta eski adıyla öğretmen evi olan binayı onararak belediye ek hizmet binasına dönüştüreceğiz. Karaağaç’taki vatandaşlarımız Kapaklı merkeze gelmek zorunda kalmadan belediye işlemlerini ek hizmet binasında yapabilecek” diye konuştu. Büyükşehir Yasası ile birlikte 5 köyün mahalleye dönüştürülerek Kapaklı’ya bağlandığını anımsatan Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Bahçeağıl’ın altyapı ve kanalizasyon sorunu vardı. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Vatandaşlarımızın düğünlerini yaptığı düğün salonunu onardık. Parklarda onarım ve bakım çalışmaları yaptık. Bahçeağıl Mahallemizde de çalışmalarımız devam edecek” dedi. Pınarça Mahallesi’nde de Karaağaç Deresinden kolektör hattı yapılması çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Mandalı “3194 sayılı kanunun 18’inci maddesinin yarısını uygulamıştık. Yarısını da önümüzdeki günlerde uygulamaya çalışacağız. Doğalgaz için altyapı çalışmaları devam edecek. Pınarça en önemli mahallelerimizden biri. Oraya otoparkı da olan çok büyük bir tane çok amaçlı salon yapıyoruz. Üst tarafta da muhtarlık odası tahsis edeceğiz” dedi.

 

“AÇIK HAVA DÜĞÜN SALONU YAPTIK”

 

Karlı Mahallesi’nde yapılan çalışmalarla ilgili de konuşan Mandalı “Karlı Mahallesi’nde numarataj çalışmaları yapılıyor. 5 mahallede muhtarlar azalarla birlikte cadde isimleri ile ilgili karar alıp büyükşehir belediyesine bildirecek” dedi. Karlı Mahallesi’nde ana arterlerin büyükşehir belediyesi tarafından, bazı sokakların da ilçe belediyesi tarafından yapıldığını söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Uzunhacı Mahallesi’nde yapılan çalışmalarla ilgili de şöyle konuştu: “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen yazıya istinaden okulu yıktık. Hemen yanına açık hava düğün salonu yaptık. Yağmur suyu hattı büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyesi tarafından yapıldı. Yollar da bu yıl bitecek” dedi.

 

“KALAN YOLLARI DA TAMAMLAYACAĞIZ”

 

Uzunhacı Mahallesi’nin ayrı bir öneme sahip olduğunu kaydeden Mandalı “Uzunhacı’da şampiyonluk duvarı gelenek haline getirildi. Her yıl vatandaşlar ve köylüler tarafından bir duvar şampiyon takımın renkleri boyanıyor ve logosu çiziliyor. Bu yıl da duvar, şampiyon Galatasaray’ın renkleri ile süslendi” dedi. Yanıkağıl Mahallesi’nin bu 5 mahalle için 2’nci büyük mahalle olduğunu söyleyen Başkan Mandalı “3194 sayılı kanunun 18. Madde uygulaması başladı. 2 aşamalı sonuçlandırılacak. Önümüzdeki aylarda belediyemizin şehir plancıları ve harita mühendisleri tarafından büyükşehir belediyesinin de katkıları ile uygulama tamamlanacak. Bu çalışmalar yapıldıktan sonra Yanıkağıl’da imarla ilgili yeni yol haritaları, yeni arterler, sosyal donatı alanları yeni bir konuma kavuşacak. İlçe belediyesi tarafından burada bazı yolları yaptık. Yol çalışmalarımız devam edecek ve kalan yolları da tamamlayacağız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU