Muharrem İnce'den ilk açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, saat 12:00'da CHP Genel Merkezi'nde seçim sonuçlarını değerlendirdi. 

GÜNDEM 25.06.2018 12:38:00 0
Muharrem İnce

“Seçimde her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur. Altında bizim görevlilerimizin imzası bulunur. Bizim için gerçek seçim sonuçları bu tutanaklarda yazan rakamlardır” diyen İnce, görevlilerin kendilerine ulaştırdıkları tutanaklarda, YSK’nın açıkladığı oranlar ve rakamlar arasında anlamlı bir farklılık olmadığını, olan farklılıklar toplam sonucu değiştirecek nitelikte olmadığını, dolayısıyla seçim sonuçlarını kabul ettiğini söyledi.

 

“15 MİLYON YURTTAŞ BANA OY VERDİ”

 

15 milyon yurttaşın kendisine oy verdiğini kaydeden İnce “Bir kere bu hedefimiz bu 15 milyonu 30 milyon yapmak. Birinci hedefimiz bu. Bu kısa sürede 30 milyon yapılabilir, buna inanıyorum. Bunun için uğraşacağım, bunu herkesin böyle bilmesi lazım” dedi. Türkiye’nin demokratik değerlerle bağını kopardığını savunan İnce “Türkiye 143 yıldır sürdürdüğü parlamenter sistemle bağını koparmıştır. Toplumsal barışımızı tehdit eden faktörler iş başında olmaya devam edecektir. Tam anlamıyla bir tek adam rejimine geçilmiştir. Sistemin içinde bir mekanizma yoktur. Geleceğimize dair her zaman büyük endişelerimiz ve kaygılarımız olmaya ne yazık ki devam edecektir. Biz mücadele etmeye, halkımızla bütünleşmeye devam edeceğiz. Bu seçim sürecinde yaklaşık her 3 vatandaşımızdan birinin onayını almış biri olarak, tüm vatandaşlarımın takdirini kazanma mücadelemi sürdüreceğim. Eldeki tutanaklara göre yenilmişseniz yenilmişsinizdir. Açık ara bir durum var. Bunu kabul etmeyeceksiniz de neyi kabul edeceksiniz galip gelmiştir yapılacak bir şey yoktur.  Erdoğan'ı kutlarım tabi. Galip geldiğinde kutlamayacaksanız yarışa girmeyeceksin. 41 sene sonra 30 barajını aşan bir Muharrem İnce siyasetten silinir mi?   devam mı eder. 50 günlük kampanyada 41 yıllık 30 barajını açtık” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ