Göçmen kaçakçılığına 3 tutuklama

Ergene'de jandarma ekiplerinin şüphe üzerine durduğu minibüste 2'si çocuk 14 Irak uyruklu kaçak yakalanırken, Kaçaklara kılavuzluk yapan 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine konulurken, yetişkinlerden 3 bin

GÜNDEM 24.06.2018 13:49:00 0
Göçmen kaçakçılığına 3 tutuklama

Ergene İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Ulaş Merkez Karakolu ekipleri şüphe üzerine Selim S.’nin kullandığı 16 GM 705 plakalı minibüsü TEM otoyolu Çorlu gişeler mevkiinde durdurdu.

 

 

14 KAÇAK YAKALANDI

 

 

Jandarma ekipleri tarafından araçta yapılan incelemede 2'si çocuk 14 Irak uyruklu kaçak yakalanırken, olayla ilgili olarak araç sürücü Selim S. ile kaçaklara kılavuzluk yaptığı belirlenen Pakistan uyruklu Züber H. ve Halil H. de gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada şişme bot ve kürekler de bulundu.

 

 

ÇOCUKLAR 1500, BÜYÜKLER 3 BİN DOLAR

 

 

Gözaltına alınan ve kaçaklara kılavuzluk yaptığı belirlenen 3 şüpheli, Ergene İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınırken, adliyeye sevk edilen şüphelilerden Pakistanlı Züber H., yetişkinler için 3 bin dolar, çocuklar için ise 1500 dolar aldıklarını itiraf etti. Şüpheliler tutuklandı. Araçta yakalanan kaçaklar ise işlemleri için Edirne Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU