özel öğrenciler hünerlerini sergiledi

Kırklareli Babaeski'de Halk Eğitim Merkezi'nin engelli bireylere yönelik açtığı sanat atölyesi kursuna katılan engelliler yaptıkları eserleri sergiledi. 18 engelli öğrenci tarafından oluşturulan resim ve serami

GÜNDEM 21.06.2018 15:19:00 0
özel öğrenciler hünerlerini sergiledi

Halk Eğitimi Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda, 18 öğrencinin yer aldığı kursta resim ve seramik çalışmaları ağırlıklı olmak üzere pek çok sanat etkinliği ve çalışması yapıldı. Haftanın 3 günü resim, 2 günü seramik atölyelerine yer verilirken, haftada 5 gün, günde 4 saat eğitim çalışmaları gerçekleştirildi. Resim çalışmaları yapılırken öğrencilerin engel durumları göz önüne alınarak eğitim verildiği kaydedildi.

 

 

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

 

 

Düzenlenen açılış törenine, Babaeski Kaymakamı Hakan Özarslan, 1'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Coşkun Önal, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erdem, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Osman Cura, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Taner Turan, kurs öğretmeni Füsun Sünnetçioğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

 

 

"RUHSAL VE DUYGUSAL DÜNYALARINI YANSITTILAR"

 

 

Açılış töreninde konuşan Kurs öğretmeni ressam Füsun Sünnetçioğlu, şunları söyledi: "Öğrenciler, eğitim sırasında akrilik boya, parmakboyası, sulu boya, kuru boya, pastel boya, guaj boya, oyun hamuru vb. malzemelerden yararlanarak farklı tekniklerle çalışma imkânı buldular. Ayrıca öğrenciler, gravür sanatını öğrenmek ve tanımak amacıyla yüksek baskı tekniğiyle baskı resim çalışmalarını deneyimlediler. Tüm bu sanat eğitimi çalışmaları boyunca önemli kazanımlar elde ettik. En önemli kazanımlardan biri öğrencilerin keyif alarak üretebildikleri sosyal bir ortam elde etmesiydi. Bu sayede kendilerine yeni bir çevre edindiler ve bu durum özgüvenlerinin gelişimini pozitif anlamda etkiledi. Öğrenciler ailelerinden bağımsız olarak vakit geçirebildikleri bir yaşam alanı kazandı. Düzenli olarak görüştükleri arkadaşlıklar elde ettiler" dedi. Sanatla terapinin en önemli kazanım olduğunu dile getiren Sünetçioğlu, "Kendi ruhsal ve duygusal dünyalarını sanat yoluyla yansıtma imkânı buldular. Sanatla terapi de bizim için önemli bir kazanımdı. Ruhsal dışa vurumların yanında duygusal gelişimlerine de katkısı oldu. Arkadaşlarıyla ortak bir amaca sahip oldular" dedi.

 

 

"ENGELLERİ AŞABİLMEK İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM"

 

 

Bu tür faaliyetlerin engelleri aşabilmek adına önemli bir adım olduğunu belirten Sünnetçioğlu, "Halk eğitimde 5 yıldır sürdürülen engelli bireylere yönelik yapılan sanat çalışmaları ile yaşadığımız yerde engelleri aşmak için önemli bir adım atıldığını düşünüyorum. 8 öğrenci ile başladığımız çalışmaları daha çok öğrenciye ulaşarak bu yıl 18 öğrenciyle sürdürdük. Bu yıl sonu sergisinde işlerin sayısına ve çeşitliliğine de yansıdı. Serginin açılışına yaklaşık 170 konuk katıldı. Sergide 70 adet tuval, 20 adet baskı resim, 300 adet kağıt ve kolaj işler, 230 parça seramik ürün yer almaktadır. Sergi sonrasında öğrenciler, aileleri ve diğer konuklar müzik eşliğinde eğlenceye devam ettiler. Sergi defterine yazılan iyi dilekler ve olumlu tepkiler bizleri mutlu etti" dedi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ