40 yıldır ilk kez şahit oluyorum

24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerine saatler kala piyasaları ve esnafın durumunu Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, 40 yıld?

GÜNDEM 21.06.2018 14:26:00 0
40 yıldır ilk kez şahit oluyorum

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerine saatler kala Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ piyasaları değerlendirdi.

 

 

“KREDİYE TALEP ÇOK FAZLA”

 

 

Uzun zamandır piyasaların durgun olduğunu, Ramazan Bayramı’nda bile beklenen hareketliliğin olmadığını kaydeden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, çoğu esnafın siftah yapamadan dükkanı kapattığını belirtti. Esnafın krediye olan talebinin çok fazla olduğunu söyleyen Bozdağ 40 yıldır ticaretin içinde olduğunu ve ilk kez esnafın bu kadar fazla krediye yüklendiğine şahit olduğunu ifade ederek “Bu artış piyasadaki sıkıntıdan mı kaynaklanıyor yoksa esnafın çalışma alanını genişletip değerlerine değer katmak istemesinden mi kaynaklanıyor onu görmüş değilim” dedi.

 

 

“SICAK PARA DÖNMÜYOR”

 

 

Türkiye’nin içinde olduğu bu süreçte esnafın önünü göremediğini ve bu nedenle bekleyiş içinde olduğunu söyleyen Bozdağ, “Esnafımız 24 Haziran’da yapılacak olan seçimleri bekliyor. Gelecek dönem sıkıntılar bizi etkiler diye düşünüyorum. Çünkü hangi iktidar gelirse gelsin biraz daha sıkıntılı dönem yaşayacağız. Piyasada sıcak para dönmüyor” dedi. Esnafın sıkıntı yaşamasında doların yükselişinin de etkili olduğunu kaydeden Bozdağ “Gıda sektörü dışında diğer sektörlerde sıkıntılar var. İnsanlar mecbur kalmadıkça alışveriş yapmıyor. Temennimiz istikrarın olmasıdır. Siyasilerin seçim çalışmalarından piyasaya sıcak para getireceğini düşünüyordum. Ama öyle bir şey yaşamadık”  dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU