'Ayırmayacağım, kayırmayacağım, savurmayacağım'

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 24 Haziran seçimlerine 3 gün kala 103'üncü mitingini Çorlu'da yaptı. Daha önce Tekirdağ il merkezinde miting yapan Muharrem İnce d?

GÜNDEM 20.06.2018 16:13:00 0

Saat 14:00’da Çorlu Atatürk Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Muharrem İnce, Çorlu’dan Emre Köprülü’nün 4’üncü sıra milletvekili adayı olduğunu anımsatarak “Siyasette eli plastikten değil omurgalı adamlardan biri benim kardeşim. O yüzden 4. sırayı da 5. sırayı da istiyorum. Herkes Pazar gününe kadar 3 kişiyi ikna edecek” dedi. 

 

 

“48 GÜNDÜR AŞ DİYORUM, İŞ DİYORUM”

 

 

48 gündür meydanlarda olduğunu ifade eden İnce “Meydanlarda 48 gündür aş diyorum, iş diyorum, gelecek diyorum, kuantum diyorum, uzay madenciliği diyorum, Ay’dan Mars’tan maden toplanması diyorum. Önümüzdeki 2-3 yılı içinde 16 yeni meslek olacak. Elinizde kullandığınız bilgisayarlar, telefonlar 1969’da Amerikalılar aya giderken NASA’nın elindeki bilgisayarların tam 10 katı. Her 1,5 yılda bir bilgisayarın kapasitesi 2 katına çıkıyor. Değişen dünyada, teknolojinin bu kadar hızlı geliştiği bir dünyada tasarım, marka, teknoloji, aş, iş diyorum. Arkadaş da geliyor meydanlara kek diyor. Türkiye’yi onurlu, başı dik bir hukuk devleti yapacağım diyorum, bağımsız bir yargı diyorum, hak, hukuk, adalet diyorum. O da geliyor meydanlara ‘çay, kek, oralet’ diyor” dedi.

 

“MADEM USTASIN, USTA ADAM ÇIRAKTAN KORKAR MI?”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği “Ömer Halisdemir’in mezarına gidip Fatiha okuyamaz” sözlerini de hatırlatan İnce “Senin derdin ne Halisdemir ne de Fatiha. Senin dersin Kur’an, ayet, sure, Halisdemir olsaydı ‘Bakara makara’ diyeni tutup kolundan atardır” dedi. 15 yaşından beri 40 yıldır Cuma namazlarına gittiğini söyleyen İnce “Ben camiye seçim için gitmiyorum. Neredeyse diyecek ki ‘gelme bizim camiye’. Bir Müslüman başka bir Müslüman’a böyle konuşur mu? Ayıp değil mi, günah değil mi. O’na Çorlu’dan bir kez daha sesleniyorum. Erdoğan, kimyanın bozulduğunu, moralinin bozuk olduğunu biliyorum. Anketleri gördüğünde canının sıkıldığını biliyorum. Kaldı 3 gün, madem sen ustasın, usta adam çıraktan korkar mı?” dedi. 

 

 

“YÜREĞİN VARSA ÇIK KARŞIMA”

 

 

Recep Tayyip Erdopan’a seslenen Muharrem İnce “İstediğin kanalda, istediğin saatte, istediğin gazetecilerle birlikte gel benimle ekonomi tartış. Erdoğan sana sesleniyorum. Yüreğin varsa, bilgin varsa cesaretin varsa çık karşıma” dedi. Kendisine zaman zaman ‘Erdoğan 30 miting yaptı, sen 103 miting yaptın nasıl dayanıyorsun, hangi ilacı alıyorsun’ sorusunun sorulduğunu söyleyen Muharrem İnce “Şimdi size ilacı göstereceğim” diyerek ilkokul 3’üncü sınıfta okuyan Deniz Acar isimli çocuğun mektubunu vatandaşlarla paylaştı. 

 

 

“BU BENİM VİTAMİNİM”

 

 

Küçük çocuğun “Cumhurbaşkanım ben Deniz Acar. 3. Sınıfta okuyorum. Bütün mitinglerinizi izledim. Okulumda yapılan İstiklal Marşı yarışmasını birincilikle kazandım. Oradan kazandığım gram altını seçim kampanyanıza destek olmak için size hediye ediyorum. Mutlu yarınlar istiyorum. Savaşlar olmasın, insanlar ölmesin. Yüzler hep gülsün” yazdığı mektubu okuyan İnce “Bu benim vitaminim. Bundan büyük vitamin olur mu? Bu mektubu bu gram altınla birlikte Çankaya Köşkü’nün müzesine koyacağım” dedi. 

 

 

“ENGELLİ KARDEŞLERİME TAHSİS EDECEĞİM”

 

 

İnce “Erdoğan neden bu milletin sorununu çözemez onu anlatayım. 2002’de ilk seçildiğinde Erdoğan henüz milletvekili değildi. Gelir gelmez ‘milletvekilleri lojmanlarda oturmayacak’ dedi. Sonra ne yaptı Keçiören’de bir eve taşındı. Herkes alkışladı. Ama sonra değişti. Çankaya Köşkü’nü bile beğenmedi. Bin 150 odalı saray yaptırdı. Yetmedi İstanbul’da 5 saray tahsis etti kendine. Marmaris’te 300 odalı yazlık saray yaptırdı. Bir tarafta Saraylı Erdoğan, diğer tarafta milletin evladı Muharrem. Allah’ın izni milletin isteği ile cumhurbaşkanı seçildiğimde yazlık sarayı engelli kardeşlerime tahsis edeceğim” dedi. 

 

 

“PROJEM 3B”

 

 

Erdoğan’ın değiştiğini, bambaşka bir insan olduğunu söyleyen Muharrem İnce “Rizeliyim diyor ama Rize’nin çayını bile beğenmiyor. Siyah çay içmiyor beyaz çay içiyor. O artık yorgun bir adam, o artık kibirli bir adam, millete tepeden bakan bir adam” dedi. Cumhurbaşkanı seçildiğinde nasıl bir cumhurbaşkanı olacağını da anlatan İnce “Halkını bilen bir cumhurbaşkanı olacağım. Hakk’ını bilen bir cumhurbaşkanı olacağım, haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım. Aynı zamanda haddini bilmeyenlere haddini bildiren bir cumhurbaşkanı olacağım. Ayırmayacağım, kayırmayacağım, savurmayacağım. Benim defterimde Alevi-Sünni, sağcı-solcu, baş örtülü-başı açık, Türk-Kürt, Ak Partili- CHP’li ayrımı yok. Projem 3B. Barışacağız, ekonomik olarak büyüyeceğiz, adil bölüşeceğiz. Biz bu ülkenin sokaklarında kardeşlik türkülerini hep birlikte söyleyeceğiz” dedi. 

 

 

İLK 100 GÜNDE YAPACAKLARINI ANLATTI

 

 

Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk 100 gün içinde yapacaklarını da tek tek açıklayan Muharrem İnce “Olağanüstü Hal’i 48 saatte kaldıracağım. Merkez Bankası başkanı parti genel merkezlerinde ağırlanmayacak. Yönetimi bağımsız olacak. Siyaset bulaşmayacak oraya. Pkk, ışid, fetö gibi terör örgütleri ile amansız bir mücadele edeceğiz. Sporda pasolig uygulamasını kaldıracağız. Suriyelilerin davul zurnayla memleketlerine göndereceğiz. 40 milyar doları Suriyelilere harcayacağımıza Çorlululara, Konyalılara, Viranşehirlilere harcayacağız. Yargıdaki düzenlemelere hemen başlayacağız. Herkesin saygı duyduğu, inandığı, tarafsız yargı düzeni kuracağız. Benim cumhurbaşkanlığımda 100 gün içinde kimsenin telefonu dinlenmeyecek. Söz veriyorum” dedi. 

 

 

“ASKERİ OKULLARI YENİDEN AÇACAĞIZ”

 

 

İnce “Kanun Hükmünde Kararnamelerle işten atılanlar var, işten atıldığı halde hakkında dava açılmamış olanlar var. Dava açılmışsa sonucunu bekleyeceğiz. KHK’larla işten atılıp hakkında dava açılmayanları işine döndüreceğiz. 100 gün içinde başta Kuleli Askeri Lisesi olmak üzere tüm askeri okulları açacağız. Medya ile ilgili yasal düzenlemeler yapacağız. Medya borazan olmayacak. Dünya Türkiye’deki seçimle ilgileniyor. Büyükelçiler benden randevu istiyor. ‘Ezber bozan bir adam var Türkiye’de’ diyorlar. Ama Türkiye’de medya korkudan görmüyor. Benim yayınımı kesip Binali Yıldırım’a bağlanıyorsun Türk medyası. Utanmıyor musun? TRT’yi adam edeceğiz. TRT borazan. Türkiye Radyo Televizyonu değil Tayyip Radyo Televizyonu. Benim de borazanım olmayacak” dedi.

 

 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS

 

 

Kamuda yükselmede liyakata bakılacağını kaydeden İnce “100 gün içinde öğretmenlere, polislere, hemşirelere ve din görevlilerine 3 bin 600 ek göstergeyi vereceğiz. Kamu bankalarını yeniden düzenleyeceğiz. Ziraat Bankası kredilerinin yüzde 80’ini çiftçiye, esnafa, KOBİ’lere verecek. Seçilir seçilmez Avrupa’daki başkentleri ziyaret edeceğim. Türkiye’nin Avrupa Birliği hedefine hızla varmak için uğraşacağım. Erdoğan’ın böldüğü üniversiteleri yeniden birleştireceğim. Okullar için zorunlu bağış kalkacak. İlkokul 1’den doktora sınavına kadar hiçbir sınavdan ücret alınmayacak. 19 Mayıs ve 29 Ekim’de üniversite öğrencilerine 500’er lira burs verilecek. Kamuda mülakatı kaldıracağız” dedi. 

 

 

“ASGARİ ÜCRET 2 BİN 200 LİRA OLACAK”

 

Asgari ücretin 2 bin 200 olacağını vadeden Muharrem İnce “Çiftçiye mazot 3-3,5 lira olacak. Kurban bayramında emeklilere 1 asgari ücret ikramiye vereceğiz. En düşük emekli maaşı  bin 500 lira olacak. Spor yönetimini özerkleştireceğiz. Yaşlılık yardımı, eğitim yardımı, dul maaşı, muhtaç asker ailesine yardım gibi yardımları alan gariban yurttaşlarımıza hemen zam yapacağız” diye konuştu. 

 

 

“ŞATAFAT OLMAYACAK, LÜKS OLMAYACAK”

 

 

“Parayı nereden bulacaksın” sorusunu soranlara da cevap veren Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce “16 yılda Kamu İhale Kanunu’nu 186 kere değiştirdiler. Çaldılar, çaldılar. Ben çalmayacağım. Kasa para dolacak. 16 yılda Suriyelilere 40 milyar dolar harcadılar. Ben harcamayacağım millete vereceğim o parayı. Suriyeliler barış ortamında memleketine dönecek. O sarayı gençlere bilim merkezi olarak vereceğim. Şatafat olmayacak, lüks olmayacak. Milletin parasını har vurup harman savurmayacağım. Hesap vereceğim size” dedi. 

 

 

“TÜRKİYE’Yİ KURAN SELANİKLİ SEN KİMSİN?”

 

 

Düzenlenen bir basın toplantısında Balkan göçmenleri için “ezik insanlar” söyleminde bulunan AK Parti Yalova Milletvekili adayı Meliha Akyol’a da çok sert cevap veren Muharrem İnce “Göçmenler ezik olur diyor. Sen kimsin densiz. Selanik’ten, Kırcaali’den, Kosova’dan bu topraklara gelenlerin ataları, turistlik seyahat için mi gitti oraya. Haddini bileceksin. Türkiye’yi kuran Selanikli sen kimsin? Böylelerine haddini bildirme vaktidir. Bu seçim önemli bir seçimdir. Sizler cumhuriyetçi yurtsever insanlar. O sandıkları patlatacaksınız eminim. Sizden rekor bekliyorum. Yüzde 70’in üstünü bekliyorum. Kendimi size, sizi Allah’a emanet ediyorum” dedi. 

 

 

SARIGÜL İLGİ ODAĞI OLDU

 

 

Mitinge CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve diğer ilçe belediye başkanları ile Çerkezköy ve Kapaklı başta olmak üzere Trakya’nın dört bir yanından binlerce partili katıldı. Çorlu’da miting alanına gelen Şişli Belediye Eski Başkanı Mustafa Sarıgül de ilgi odağı oldu. 

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ – Gülveren ALTUNOĞLU