"Ezik" sözüne  tepki yağıyor

Geçtiğimiz hafta Çerkezköy Balkanlılar Derneği Başkanlığı görevinden ayrılan AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Turgut İleri, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AK Parti Y

GÜNDEM 19.06.2018 10:11:00 0
"Ezik" sözüne  tepki yağıyor

BU ÜLKENİN ÇİMENTOSU OLDUK

 

 

AK Parti Yalova Milletvekili Adayı Meliha Akyol’un göçmenler için kullandığı ‘ezik’ söylemine sert tepki gösteren İleri “Osmanlı İmparatorluğu'nun Balkan Savaşlarını kaybetmesi sonucu Ezan-I Muhammedi’yi götürdüğümüz, Türk vatanı bildiğimiz, Rumeli-i Şahane'den yani Balkanlar'dan ana vatanımıza göç ettik. Bu göç süreci bir yüzyıl boyunca tamamlanana kadar öldürüldük, aç bırakıldık, Kuran'ımız yasaklandı, camilerimiz yıkıldı, ismimiz zorla değiştirildi yine de yılmadık. Sadece evlatlarımız 'gavura askerlik yapmasın' diye, ay yıldızlı bayrağımızın altında 'fikri hür, vicdanı hür' şekilde yaşasın diye, evimizi barkımızı, ekili toprağımızı bırakıp Anadolu'ya geldik. Anadolu düşman işgaline uğradı; Anadolulu ensar kardeşlerimizle beraber bize kalan son vatanı savunduk. Çok şükür; devletimizin de Cumhuriyetimizin de asli kurucularından olduk. Kısacası bu ülkenin çimentosu olduk.

 

 

KABUL EDİLEMEZ

 

 

Ak Parti Yalova Milletvekili Adayı Meliha Akyol’un Batı Trakyalıları "kendisini ifade edemeyen ezik insanlar" olarak tanımladığını söyleyen İleri “Kendisini kınıyoruz. Bugüne kadar Mücahit Bilici'den, Rasim Ozan Kütahyalı'ya birçok eli kalem tutan kişiler Rumeli insanını incitmiştir ve bizler onlara gereken cevabı vermişizdir. Fakat, ilk defa, Devletimizi yönetme iddiasındaki bir siyasi, halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk ve bölge farklılığı gözeterek aşağılamaktadır. Bu kabul edilemez. Hele ki bu siyasinin, Balkanlar coğrafyasına çok değer veren Sayın Cumhurbaşkanımızla aynı partide olması bizi ziyadesiyle üzmüştür. Bugün gerek iktidar, gerek muhalefet partilerinde birçok Rumelili görev alıp göğsümüzü kabartırken bu üzüntümüzün yegane telafisi Milletvekili Adayı Hanımın acilen istifa etmesidir. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve iktidar partisi yetkililerinden gereğinin yapılmasını arz eder; Ayrıca halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılaması nedeniyle, Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesi uyarınca, söz konusu Siyasi'nin cezalandırılması için Savcılarımızı göreve davet ediyoruz” dedi.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ