Demonstrasyon parselleri ziyaret etti

Tekirdağ'da tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması kapsamında 2017 - 2018 üretim döneminde Süleymanpaşa Ortaca Mahallesi, Hayrabolu Merkez ve Malkara Danişment Mahallelerinde, Trakya Tarımsal Araştı

GÜNDEM 10.06.2018 13:43:00 0
Demonstrasyon parselleri ziyaret etti

Her bir buğday ve arpa çeşidinin alan büyüklüğünün 1'er dekar olduğu belirtilirken, Süleymanpaşa Gündüzlü Mahallesi’nde 2 çeşit kanoladan oluşan demonstrasyon kurulduğu belirtilerek “Her bir kanola çeşidinin alan büyüklüğü 2'şer dekardır. Demonstrasyonların kuruluşundan günümüze kadar, İl ve ilçe müdürlüğü teknik personellerimizce dönem dönem ziyaret edilerek izlendi. Gelişim durumları ve kültürel işlemler hakkında demonstratör çiftçilerimizle yüz yüze görüşerek bilgi alışverişinde bulunuldu” denildi.

 

ÇİFTÇİLERDEN BİLGİ ALDILAR

 

Hasat öncesinde, buğday ve arpa çeşit demonstrasyon parselleri, Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ahmet Tekgöz, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Numan Tüzüner ve Tekniker Selman Çiğdem tarafından ziyaret edildi. Tekgöz ve beraberindekiler çiftçilerle görüşerek bilgi alışverişinde bulundu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ