Yıldızlar geçidi

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ilçede uluslararası, ulusal yarışmalarda sosyal kültürel ve sportif alanlarda dereceye giren öğrenciler ve 'Ben Okurum Ge

GÜNDEM 6.06.2018 17:24:00 0
Yıldızlar geçidi

Saat 10:30 Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açılış konuşmasını Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş yaptı. Gümüş;  “34 bin 613 öğrencimiz karne alacak. Geçen yıl girişimlerimizle ilk defa ilçemizde yapılan YGS ve LYS bu yıl 30 Haziran’da yeni adıyla TYT yaklaşık 7 bin 200 öğrenci katılımıyla yine ilçemizde yapılacak. 1 Temmuz’da girilecek 2. basamak sınav ile maratonlarını tamamlayacaklar” dedi. Gümüş, 2017-2018 yılında yapılan faaliyetler ve projeler hakkında da bilgi vererek “‘Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ projesi kapsamında bugüne kadar 159’u Milli Eğitim Bakanlığı tarafından olmak üzere toplam 282 sınıf donatıldı” dedi. Halit Narin Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ticaret Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nin tarihte ilk defa ortaöğretim öğrencileri proje yarışmasında bölge finaline kaldığını kaydeden Gümüş “Bilge Kral Aiya’nın ‘Okumak Özgürlüğe Uçmaktır’ sloganı ile müdürlüğümüzce başlatılan ‘Ben Okurum Geleceğim Aydınlanır’ ortaokul ve lise düzeyinde kitap okuma yarışması yaptık. Yaklaşık 2 bin 500 öğrencimizin 7 adet kitap okumasını sağladık” dedi.

TÜM OKULLARA ALARM SİSTEMİ KURULDU

‘Güvenli Okul Projesi’ kapsamında Mevlana ve Raif Dinçkök Ortaokulu, Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi, Veliköy Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde KGYS entegre kamera güvenlik sistemi kurulduğunu belirten Gümüş “4 okulumuzun sistem maliyeti yaklaşık 500 bin TL. Yine bakanlığımızın imkanları ile tüm okullarımıza kamera güvenlik alarm sistemi kuruldu” dedi. Eğitim yatırımları ile ilgili de konuşan Gümül “Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, kaymakamımıza 32 derslikli ortaokul müjdesi vermişti. O müjde gerçek oluyor. Protokol imzalandı, arsa ile ilgili problemler çözüldü, 32 derslikli 750 kişilik konferans salonu olan bir hayırsever okulumuz ihale aşamasında” dedi. Devlet yatırımları ve hayırsever yatırımlarıyla 2019 yılında Çerkezköy’de geçmiş olacaklarını söyleyen Gümüş “Sadece okul inşa etmiyoruz bir ilçenin hem de özel bir ilçenin en büyük sermayemiz olan çocuklarımızın geleceğini inşa ediyoruz. Bu yatımların toplam bedeli 100 milyon TL civarındadır’’ dedi.

“TEKLİ ÖĞRETİMİN KAPISINI AÇTI”

Programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Nüfusu her geçen gün artan bölgenin çekim alanı bir ilçede yaşıyoruz. 4 yıl evvel Çerkezköy’ün nüfus tabelasında 112 bin yazıyordu. 2017 sayımında nüfus 158 bin, 2018 yılında bu nüfus yaklaşık 170 bini bulacak. Yani yaklaşık yüzde 9 büyümeyle Çerkezköy bölgenin en fazla göç alan bölgelerinden bir tanesi. Dolayısıyla bu nüfus artışına göre bir eğitim hamlesine daha da yoğun ihtiyaç var. Çerkezköy Her geçen gün nüfusu artan derslik ihtiyacı olan bir bölgede ikili eğitimden üçlü eğitime doğru ilerleyen manzara yaşıyordu. Ancak bunu ben her fırsatta altını çizerek ifade ediyorum yaklaşık 1 yıl önce göreve gelen Sayın Kaymakamımız Atilla Selami Abban’ın göreve başlamasından bugüne Çerkezköy’de bir eğitim hamlesi fiilen başladı.  Bütün kurumlarıyla, hayırseverleriyle, organize sanayi bölgesiyle, ticaret odasıyla, belediyesiyle, vatandaşıyla, hayırseveriyle, bakanlıklarıyla, müdürlükleriyle, bir eğitim hamlesinin organizasyonu tamamladı ve Çerkezköy bugünlere geldi. Bir imece usulüyle Çerkezköy eğitim hamlesini gerçekleştirdi. Tekli öğretimin kapısını açtı” dedi.

“ONLARI SİZ YETİŞTİRDİNİZ”

Programda Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da konuştu. Dereceye giren tüm öğrencileri tebrik eden Abban “Tabii bu tebrik sadece öğrencilerimize değil. Başta onları yetiştiren, eğiten ve bu ortamı sağlayan öğrenci velilerimize, okul yöneticilerine ve öğretmenlerimize esas şükranlarımı arz ediyorum. Çünkü onları sizler yetiştirdiniz. Eğer siz en uygun ortamı sağlamasaydınız bu çocuklar bu kadar başarılı olamazdı” dedi. Eğitime çok önem verdiğini vurgulayan Kaymakam Abban “Ben göreve başlayalı yaklaşık 2 yıl oldu. Elimizden gelen çabayı gösterdik fakat burada büyük pay sahipleri var. Sadece ben değilim. Esas büyük pay hayırseverlerimizindir, belediye başkanımızındır. Çünkü okul yapacak arsayı bulmak için çok büyük sıkıntılar çektik. Ama bu sorunları aşmada Sayın Belediye Başkanımız yardımcı oldu” diye konuştu.

ÖDÜLLERİNİ KAYMAKAM ABBAN’IN ELİNDEN ALDILAR

Konuşmaların ardından öğrencilere ödülleri verildi. Tekvando Avrupa Şampiyonası’nda birinci olan 75. Yıl Ortaokulu Öğrencisi Sıla Ece Varol, Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu aynı zamanda 19. Balkan Tekvando Şampiyonası’nda Balkan Şampiyonu olan Nurullah Narin Ortaokulu Öğrencisi Alperen Ayaz,  Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye’de 2’nci, Avrupa’da ikincisi olan aynı zamanda Bulgaristan’da düzenlenen Tekvando Şampiyonası'nda Yıldız Bayanlar Kategorisi'nde Avrupa Şampiyonu olan Tepe Ortaokul Öğrencisi Sudenaz Kaya,  59 kilogramda yıldızlar okullar arası Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye birincisi olan Nurullah Narin Ortaokulu Öğrencisi Gülsüm Ügey, Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olan  Nurullah Narin Ortaokulu Öğrencisi Zeynep Hasret Yılmaz, ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın elinden aldı. Anadolu Yıldızlar Ligi Tekvando Şampiyonası Grup Elemelerinde Yıldılar Erkekler Türkiye 2’ncisi Nurullah Narin Ortaokulu Öğrencisi Mecitcan Doğan, Kicks Boks Şampiyonasında +94 Kilogramda Gençler Açık Kick Boks Şampiyonası Türkiye 1’incisi, Uluslar Arası Kick Boks Şampiyonasında +94 Kilogram Gençler Light Contact Şampiyonu Halit Narin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Ahmet Şimşek, Minikler Güreş Kız Şampiyonasında Türkiye Üçüncüsü olan Tepe Ortaokulu Öğrencisi Azra Lal Okumuş, ‘Bana Dumansız Hayatı Anlat Sigarasız Yaşam Konulu Fotoğraf Yarışması’nda Türkiye Birincisi olan Hacı Fahri Zümbül Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Ayşe Akkoyun, ‘Bilinçli Tüketici ve Tüketici Hakları’ konulu Türkiye Genel Resim Yarışmasında Türkiye birincisi olan Tepe Ortaokul Öğrencilerinden Gülizar Hıdıroğlu ve Türkiye ikincisi olan Yağmur Sevinç’e ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verdi. Ayrıca  temiz ve güvenilir enerji konusunda geliştirdiği proje ile sosyal medya ve en iyi özgün çalışma dalında Türkiye birincisi olan Fevzipaşa İlkokulu öğrencileri Elif Çitil, Tuğçe Naz Çetin, Eray Efe Ağca, Mehmetcan Acar da ödüllerini Başkan Akay’ın elinden aldı.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

25 ülkeden 450’si yabancı olmak üzere toplam 2 bin 100 yarışmacı aşçının 75 kategoride yarıştığı mutfak günleri yarışmasında balık dalında altın madalya kazanan Hacı Fahri Zümbül Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Senanur Coşkun, gümüş madalya kazanan Sevgi Satıcı, bronz madalya kazanan Öznur Hati, tatlı tabağı dalında gümüş madalya kazanan Kardelen İpek, Zeynep Taş, Yağmur Uysal ile bronz madalya kazanan Busenur Açar, ana yemek dalında gümüş madalya kazanan Ayça Akdüzen, Zeliha Şanlı, Rukiye Kurkut, Nergis Yılmaz, Çağla Salcı ile bronz madalya kazanan Tuğba Akça, Fatmanur Akbulut’a ödüllerini Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal verirken, Türkiye Batminton Genç Kızlarda Türkiye Üçüncüsü olan Halit Narin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri İrem Baş, Elif Ehsen, Ayşe Tatlı, Tuğba Örs, Çağan Göktaş, Unesco- Semep 2017 En İyi Model Tasarımı Türkiye Birincileri Özel Gülerçin İlkokulu Öğrencileri Ege Can Ordukaya Özgür Koçak, Seray Gökçe Kavaklı, En İyi Çevreye Duyarlı Çalışma Dalında Türkiye Birincileri Özel Gülerçin Anadolu Lisesi Öğrencileri Yunus Emre Deniz, Eylül Ezgi Gül, Ümmügül Ünlü, En İyi Çok Yönlü Çalışma Dalında Türkiye Birincileri Özel Gülerçin Ortaokulu Öğrencileri Umay Beren Özdemir, Berk Altay Metehan Ahmetoğlu’na ödülleri ÇOSBYönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından verildi.

BEN OKURUM GELECEĞİM AYDINLANIR

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Müzik Öğretmeni Melike Baygür’ün öğrencilerle birlikte ‘çalın davulları’ türküsü ve ‘memleketim’ şarkısını seslendirmesinin ardından ‘Ben Okurum Geleceğim Aydınlanır ‘Projesi’nde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 2 bin 521 öğrencinin katıldığı yarışmada ortaokullar düzeyinde Mevlana Ortaokulu’ndan Azra Kuyumcu birinci, Tepe Ortaokulu’ndan Sude Suoksu 2’nci, Tepe Ortaokulu’ndan Beyza Araz üçüncü, Tepe Ortaokulu’ndan Duru Gürsoy 4’üncü, Metin Seçkin Ortaokulu’ndan Zeynep Özer 5’inci, 75. Yıl Ortaokulu’ndan Elif Sena Demir 6’ncı, Nurullah Narin Ortaokulu’ndan Burcu Eren 7’inci, Veliköy Belediyesi Ortaokulu’ndan Semanur Kale 8’inci, Tepe Ortaokulu’ndan Rüya Hız 9’uncu olurken, lise düzeyinde Pakize Narin Anadolu Lisesi’nden Mihriban Bingül birinci, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nden Nida Karakoç ikinci, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nden Bennur İnan üçüncü, Ticaret Ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nden Yeliz Yağa 4’üncü, Pakize Narin Anadolu Lisesi’nden Enes Aslan 5’inci,  Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nden i İrem Taştan 6’ncı,  Kızılpınar Anadolu Lisesi’nden Ali Emre Başarı 7’nci, Kızılpınar Anadolu Lisesi’nden Zeynep Yıldırım 8’inci, Pakize Narin Anadolu Lisesi’nden Elif Ertuğrul 9’uncu, Kızılpınar Anadolu Lisesi’nden Semanur Dutkun 10’uncu oldu. Dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ve Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban tarafından verildi.

ÇERKEZKÖY’Ü TEMSİL ETTİLER

Pakize Narin Anadolu Lisesi Zeybek Halk Oyunları Ekibi’nin uluslar arası halk dansları gösterisinin ardından İtalya’da düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali'nde en iyi sahne performansı sergileyen Pakize Narin Anadolu Lisesi Zeybek Halk Oyunları Ekibi’nden Busenur Çeken, Yaren Vatansever, Dilara Umman, Merve Demir, Elif Bayraktar, Dönüş Kavlak, Melike Gürken, Pelin Beyza Mulbay, Leyla Karaşın, Ayşin Köroğlu, Sude Aytek, Selin Kahraman, Melisa Brinza, Pınar Kaymaz, Nebi Akay, Berk Karamanlı, Tolga Biber, Mustafa Tosunbaş, Emirhan Göcükodacı, Berke Emir Aslan, Berkey Bilgin, Bhri Kaan Çetinkaya, Oğuzhan Kayıkçı, Göktuğ Ayvaz, Ahmet Görkem Arıcı, Kerem Şencan Mehmet Esat Demirer olmak üzere toplam 27 öğrenci Çerkezköy’ü temsil etti. Öğrencilere ödüllerini Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin verdi. Programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyer Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yusuf Hayri, İrfan Danışmaz, Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Haber / Özge MERİÇ