Bakandan spor salonu müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Tekirdağ'da Vali Mehmet Ceylan tarafından karşılandı. Tekirdağ'daki programının ardından Çerkezköyâ

GÜNDEM 4.06.2018 00:19:00 0
Bakandan spor salonu müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Tekirdağ’da Vali Mehmet Ceylan tarafından karşılandı.

 

“TEKİRDAĞ’DAN GÜÇLÜ BİR DESTEK BEKLİYORUZ”

 

Vali Mehmet Ceylan’ı ziyaret eden bakan Bak, valilik anı defterini imzaladı. Tekirdağ'a yeni bir stat yapılması konusunda yoğun talep aldıklarını belirten Bakan Bak “1 milyonluk nüfusa sahip bu önemli kente yakışır bir stat yapmak için çalışma yürütüyoruz” dedi. Türkiye’nin önemli bir seçim sürecinde olduğunu belirten Bak “24 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimler için AK Parti olarak Tekirdağ'dan güçlü bir destek bekliyoruz” dedi.

 

“SIKLET FARKI ÇOK BÜYÜK”

 

Bu projelerin hepsinin ülkemizin büyümesi, gelişmesi için, büyüyen güçlü Türkiye için önemli projeler olduğunu söyleyen Bak “Recep Tayip Erdoğan dev projelere imza attı. Karşısında da yapılan büyük projeleri engellemeye çalışan, 'onu yaptırmayız, bunu yaptırmayız, otomobili yaptırmayız, TİKA'yı kapatırız, şunu kapatırız' gibi söylemler içinde olan ama projesi olmayan adaylar var. Tabi milletimiz bunu değerlendirecek. Tabi ben spor bakımından söylersem bu adaylar sayın Cumhurbaşkanımızın sıkletinde değiller. Yani karşısında 12 tane seçim kaybetmişler ve karşılarında bir olimpiyat şampiyonu var. 12 tane seçim kazanmış devasa projelere imza atmış bir lider var, cumhurbaşkanı adayı var. Karşısında da kendi partisinde bile seçim kazanamamış, partinin başına seçilememiş bir aday. Öbür taraftan diğer adaylar için de çok fazla söyleyebilecek bir şey yok. O yüzden sıklet farkı çok büyük” dedi.

 

KENTTEKİ YATIRIMLARI İNCELEDİ

 

Bakan Bak, AK Parti'nin Türkiye için çok önemli işler yaptığını ifade ederek “Bizden önce gençlere ve spora yönelik 79 yılda bin 575 tesis yapıldı. Son 16 yılda ise yapılan tesis sayısı 2 bini geçti” dedi. Valilik ziyaretinin ardından kentte yapımı devam eden spor tesisleri ve Namık Kemal Stadyumu’nda yapılan çimleme çalışmalarını yerinde inceleyen bakan Bak, Tekirdağ Valisi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tekirdağ'a yeni bir stat sözü de veren Bak, Atatürk Kapalı Spor Salonu'na geçerek, salondaki çocuklarla basketbol maçı yaptı. Çevreyolu üzerinde yapımı devam eden 500 kişilik buz pateni spor salonuna geçen Bakan Aşkın Bak, Tekirdağ’daki incelemelerinin ardından yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Bakan Bak, beraberindeki Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Ak Parti Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, İl Başkanı Cüneyt Yüksel ve partililerle birlikte saat 18:30’da Çerkezköy’e geldi.

 

MİNİK SPORCULARLA YAKINDAN İLGİLENDİ

 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çerkezköy’de kendisine çiçek takdim eden Gençlik Spor Kulübü’nün minik sporcuları ile yakından ilgilendi. Bakan Bak, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Tanışık, Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Demirbağ, partililer ve Gençlik Spor Kulübü sporcuları tarafından karşılandı.

 

30 TEMMUZ’DA AÇILACAK

 

Yapımı devam eden Gençlik Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Bakan Bak, firma yetkilerinden inşaatın son durumu hakkında bilgi aldı. Açılış için tarih veren firma yetkilileri merkezin 30 Temmuz’da açılacağını belirtti. Bakan Bak, Kapalı Spor Salonu’nda da incelemelerde bulundu. Çerkezköy’de 3 bin 500 tribün kapasitesi kapalı spor salonu yapacaklarının müjdesini veren Gençlik Merkezi incelemesinin ardından Çerkezköy Atatürk Caddesi'nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Esnafı ziyaret eden Bak, seçimlerde destek istedi.

 

İFTAR PROGRAMINA KATILDI

 

Çerkezköy'deki ziyaretlerinin ardından Bakan Bak, AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı tarafından Karaağaç Mahallesi'nde düzenlenen iftar programına katıldı. Bakan Bak, daha sonra yine Kapaklı İlçe Teşkilatı tarafından Kapaklı’da düzenlenen iftara geçti. İftar öncesi konuşan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, “Kapaklı’da 16 Nisan’da bizi nasıl birinci yaptıysanız, Trakya ve Tekirdağ’da 24 Haziran'da da reisimizi başkan yapmak için sizlerden destek istiyoruz” dedi. AK Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel de “Kapaklı 4 yıllık bir ilçe olmasına rağmen hükümet konağını Allah’a şükürler olsun ki hükümetimiz tamamladı. Şimdi çok güzel bir hastane için çalışmalarımız devam ediyor. Bu yılın sonuna kadar hastanemizi de Kapaklı halkımızla inşallah buluşturmak için temelini atmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Kapaklı’da gençlik merkezi ve spor salonu ihtiyacının olduğunun söyleyen Yel “Her geçen gün büyüyen ve Türkiye'nin her yerinden büyük göç alan Kapaklımızın şanına yakışır bir kapaklı spor salonu sözünü duymak Kapaklı hemşehrilerimizin inanıyorum ki çok büyük heyecanına ve onların sevincine şahit olacağımız bir durum olacak” dedi.

 

HELALLİK İSTEDİ

 

Milletvekili Metin Akgün de Metin Akgün, “26.dönem milletvekili olarak 27. dönem milletvekilliğini bayrağını 24 Haziran’da diğer kardeşlerime teslim ediyorum. Ancak bayrağı teslim ettikten sonra ben de yanlarında koşmaya devam edeceğim. Belki sizlerle el sıkışmamış, sıkışamamış olabilirim. Ama sizlerden Kapaklı halkından helallik istiyorum. Ben hakkımı sizlere helal ediyorum. Sizlerde hakkınız bana helal edin bu güzel gecede sizleri burada görmek beni çok mutlu etti” dedi.

Programda son konuşmayı Bakan Bak yaptı. Konuşmasına Arif Nihat Asya’nın Fetih Marşı’ndan “Delikanlım! İşaret aldığın gün atandan! Yürüyeceksin! Millet yürüyecek arkandan!” dizelerini okuyarak başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan selam getirdiğini söyleyen Bak “Sizleri tebrik ediyorum. Bu meydandaki coşkumuz heyecanınız bize güç veriyor. İyi ki varsınız. Sizlere güveniyoruz ve inanıyoruz. Bu meydanı doldurarak biz milletimizi, ülkemizi, büyüyen ve gelişen güçlü Türkiye’yi seviyoruz diyorsunuz” dedi.

 

“GÜZEL BİR GENÇLİK MERKEZİ KAPAKLI’YA YAKIŞIR”

 

Kapaklı’nın her geçen gün büyüdüğünü ve nüfusunun 100 bini aştığını kaydeden bak “Buraya güzel spor tesisleri yapmamız gerekiyor. Güzel bir gençlik merkezi Kapaklı’ya yakışır. İnşallah yatırım programına alıp başlayacağız. Spor salonu bir tane yapılıyor ama yeterli değil. Bir tane de 2 bin 500 kişilik spor salonu yapacağız. O da Kapaklı için hayırlı uğurlu olsun” dedi. “Kapaklı’ya 10 bin kişilik kapasiteli bir stadyum yapabiliriz yeter ki yerini bize gösterin” diyen bakan Bak, Kapaklı’nın üzerine düşeni her zaman yaptığını ve her zaman kendilerine destek verdiğini söyledi.

 

“HER YERDE ESERLERİMİZ VAR”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yürüdüklerini kaydeden Bakan Bak “Kendisi seçim beyannamesini açıkladığında 340 sayfada bütün toplum kesimlerine hizmet için neler yapıldığını anlattı. Daha 146 proje var. Bunlar da devasa projelerdir. 2017 yılında dünyada yapılan on büyük projenin altı tanesi Türkiye’de yapılıyor. Her yerde eserlerimiz var. AK Parti bu eserleri yaparken de milletten güç alıyor. Onun karşısındaki adayların bir tane çakılmış çivileri yok. Hangi eserleri var? Olanları da engelliyorlar. Bunların zihniyeti ve yaklaşımı budur. Bunlar ülkenin geride kalmasını istiyorlar” dedi. AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’nin 3.5 kat büyüdüğünü ve büyümeye devam ettiğini kaydeden Bakan Bak “Biz büyüyen ve gelişen Türkiye istiyoruz. İnşallah 24 Haziran’da bu toprakların çocuğu Erdoğan’a destek vereceğiz. Sandıklardan biz Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyoruz ve onunla beraber yürümek istiyoruz, onunlar beraber yürüyeceğiz diyeceğiz” dedi.

 

“BİZE KİMSE DİZ ÇÖKTÜREMEZ”

 

Bakan Bak, bu coğrafyada Türkiye’nin ayakta kalacağını ifade ederek “Güçlü olacağız ve tüm dünyaya gezi olaylarıyla da olsa, 17-25 Aralık operasyonları da olsa, 15 Temmuz darbe girişimi ile de olsa asla bu millete diz çöktüremeyecekler. Bayrağı indiremeyeceksiniz, ezanı susturamayacaksınız. Bu ülkeyi durduramayacaksınız. Bizler çılgın Türkleriz, bize kimse diz çöktüremez. Kimse bize operasyon yapamaz. İşte bunu herkes bilmelidir. Suriye’de terör devleti kurmak istediler. Ne oldu, Mehmetçik oraya gitti onları oraya gömdü. Pkk’nın ve ypg’nin teröristlerini onları oraya gömdü. Aslanlar meydana çıkınca, çakallara kaçmak düşer. Recep Tayyip Erdoğan ve Türk askeri oraya yürüdü çakallara kaçmak düştü” dedi.

 

GECE İSTANBUL’A HAREKET ETTİ

 

İftarın ardından Bakan Osman Aşkın Bak partililer ve vatandaşlarla birlikte Uzunköprü Meriçliler Derneği, Kapaklı Samsunlular Alaçamlılar Derneği, Huzur Kırathanesi, 39-59 Şans Kıraathanesi, Ordu İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kapaklı Samsun Havzalılar Derneğini ziyaret ederek hükümetin Kapaklı’ya yapacağı yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Sokakta çocuklarla birlikte futbol oynayan Bak, gece saat 24:00’da Kapaklı’dan ayrılarak İstanbul’a hareket etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU