Liseye Geçiş Sınavı'na evinde girdi

Edirne'de Mehmet Ruen Erkurt Ortaokulu son sınıf öğrencisi ve bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören 15 yaşındaki Furkan Bitik, Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) evinde girdi. Furkan Bitik'i sınav öncesi evinde

GÜNDEM 3.06.2018 13:58:00 0
Liseye Geçiş Sınavı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hasta öğrencilerin eğitimde geri kalmaması için başlattığı uygulamayla, Furkan Bitik, sınav yapılacak okula gitmeden, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün atadığı bina sorumlusu, gözetmen ve sınav başkanı gözetiminde sınava evinde girdi. Evde sınava girmenin kendisini mutlu ettiğini belirten Furkan,  sınava iyi hazırlandığını ve İngilizce tercüman olmak istediğini söyledi.

 

“BAŞARILI BİR ÖĞRENCİ”

 

Anne Nurhan Bitik de 3 çocuğundan biri olan Furkan'ın okumayı çok sevdiğini belirterek, “Oğlum hastalığı nedeniyle 1 yıldır evde eğitim alıyor. Furkan başarılı bir öğrenci. Oğlum sınava iyi hazırlandı. Furkan akciğer hastası, ayrıca nakil adayıyız. Evde sınav uygulaması bizim için iyi oldu. Hem enfeksiyon almıyor hem de rahat bir şekilde sınava giriyor. Devletimizin bu imkanından biz de yararlandık” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN