Modern Serada Çiçekçilik Projesi hizmete girdi

Süleymanpaşa Belediyesi'nin Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile Bıyıkali Mahallesi'nde hayata geçirdiği Modern Serada Çiçekçilik Projesi açılış töreni ile hizmete başladı. 

GÜNDEM 29.05.2018 16:53:00 0
Modern Serada Çiçekçilik Projesi hizmete girdi

Törende konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, üretimin önemine dikkat çekerek “Bu proje bir fizibilite çalışması ile başladı. Yine kalkınma ajansı ile beraber çıktığımız bu yolda bu bölgede modern çiçekçilik tarımının yapılabileceği görüldü. Bu küçük seraya baktığınız zaman, üretimin değerini simgeleyen aslında büyük bir atılım görürsünüz. Biz daha önce de çiçek alıyorduk. Yabancı yerlerden de değil, Yalova’dan, İzmir Bayındır’dan alıyorduk. Ama bu serayla Süleymanpaşa Belediyesi artık kendi çiçeğini kendi imkânları ile üretir hale gelecek. Altını bir kez daha çiziyorum: üretim” dedi. 

 

“ALIM GARANTİLİ EKİM YAPTIRACAĞIZ”

 

Serada ayrıca köylülere seracılık ve çiçek yetiştiriciliği ile ilgili eğitim verileceğini ifade eden Eşkinat, “Bu sera başka bir işlev daha görecek. Burada bizim bölge çiftçilerimiz, köylülerimiz bir alternatif üretim biçimi olduğunu görecekler. Bundan sonraki etapta Süleymanpaşa Belediyesinin hedefi, bütün Trakya’ya Süleymanpaşa’ya bağlı köylerdeki seralarda üretilen çiçekleri satmaktır. Başka bir şey daha yapacağız. Alım garantili ekim yaptıracağız. Dolayısıyla bu basit bir sera değil. Bu üreten bir tesis” dedi. Örnek teşkil edecek bir projeye imza atıldığını ifade eden Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de “Enerjisini yenilenebilir enerji kaynaklarından kendisi karşılayan, sulama sistemleri ve diğer altyapısıyla uygun maliyetli, güzel bir proje” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Böyle güzel bir projenin bitişinin verdiği mutluluk ve gururla burada bize sadece alkışlamak düşer. Buradan bir söz de veriyorum. Tekirdağ’ın 11 ilçesine hizmet veren Büyükşehir Belediyesi bundan sonra çiçek alımlarını Süleymanpaşa Belediyesi’nin serasından gerçekleştirecek” dedi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ