'Eleştirirken çok, ama hizmetler yapılırken yok'

Kapaklı Bahçelievler Mahallesi bin 500 metreküplük içme suyu deposu ve içme suyu terfi merkezinin temeli dün düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, TESKİ olarak

GÜNDEM 28.05.2018 18:53:00 0

Kapaklı Bahçelievler Mahallesi bin 500 metreküplük içme suyu deposu ve içme suyu terfi merkezinin temeli dün düzenlenen törenle atıldı.

 

“PROJE BEDELİ 21 MİLYON LİRA”

 

Dün saat 17:00’da düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törende konuşan TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa “Yeni ilçemiz ve hızla gelişen Kapaklı’nın alt yapı problemlerini çözmek için Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın talimatı ile bu yıl Kapaklı’nın yılı oldu. TESKİ olarak iyi bir proje hazırladık ve projenin ihalesini gerçekleştirdik. 2 Mart 2018 tarihinde yer teslimi yaparak Kapaklı’nın birçok mahallesinde çalışmalara başladık. Proje bedelimiz 21 milyon 852 bin 308 liradır” dedi.

 

“KAPAKLI’YA KAZANDIRACAĞIZ”

 

İş kapsamında Kapaklı’nın büyük mahalleleri Cumhuriyet, Bahçelievler, Pınarça, Bahçeağıl ve Atatürk mahallelerinin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yenilenmesinin söz konusu olduğunu belirten Başa “Toplamda 44 bin 64 metre kanalizasyon, 5 bin 730 metre yağmursuyu, 36 bin 511 metre olmak üzere toplam 86 bin 305 metre çalışma gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar ağırlıklı olarak Bahçelievler ve Bağçeağıl mahallelerinde çalışmalar devam etti. 10 bin metre kanalizasyon, 4 bin metre içmesuyu imalatı tamamlandı. 4 adet yeni içme suyu kuyusunu açarak devreye aldık. Proje kapsamında Kapaklımızın su problemini çözmek için dört adet büyük su deposu var. Bunları da Kapaklı’ya kazandıracağız” dedi. Başa, Bahçelievler Mahallesi’nin Kapaklı’nın gelişen mahallesi olduğunu belirterek “Gerek muhtar, gerek meclis üyeleri gerekse sosyal medya üzerinden vatandaşlarımız bu bölgenin alt yapı sıkıntılarını bizlere ilettiler ve talepte bulundular. Projemiz mahallenin alt yapı problemini de çözecek. 20 bin metre kanalizasyon şebekesi, 7 bin metre içme suyu isaleye hattı yapıyoruz ve çalışmalar da devam ediyor. 4 bin metre kanalizasyon hattını bitirmiş bulunuyoruz. Kanalizasyon atıkları Çerkezköy-Kapaklı İleri Biyolojik Arıtma tesisine gidecek” dedi.

 

“4 KUYUDAN BESLENECEK”

 

Proje ile birlikte Kapaklı’nın içme suyu, alt yapı, kanalizasyon ve yağmur suyu sıkıntısının çözüleceğini ifade eden Şafak Başa “Temelini atacağımız su deposu 4 adet kuyudan beslenecek. 1500 metreküplük kuyularla Bahçelievler ve Cumhuriyet mahallesinin bir kısmını da buradan beslemiş olacağız. Kısacası bu proje ile birlikte 20 bin kişinin su ihtiyacı da buradan karşılanacak. Elektrik kesintilerinden etkilenmemesi için iki adet 235 kw’lık jeneratörümüz ve iki adet 160kw’lık trafomuz bulunacak. Deponun yanında yapımı başlayacak terfi merkezi de iki asil bir yedek pompa kullanılacak” bilgisini verdi.

 

“48 MİLYON 478 BİN TL YATIRIM”

 

2018 yılını Kapaklı yılı olarak ilan ettiklerini kaydeden Başa “TESKİ olarak bugüne kadar Kapaklı’da toplam 48 milyon 478 bin TL’lik yatırım gerçekleştirdik. TESKİ olarak bütün ilçelerimizdeki çalışmalarımız devam ediyor. 11 ilçede 2 bin 45 kilometre alt yapı çalışması yapılırken, yatırım hacmimiz ise 620 milyonlara ulaştı” dedi.

 

İHALESİ YAPILDI

 

Törende konuşan Kapaklı Belediye Başkan Vekili Kemal Kenar “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız 2018 yılının Kapaklı’nın yılı olacağını söylemişti. Gerçekten de öyle oluyor. Bu temel atma, 2018’in Kapaklı’nın yılı olacağının göstergelerinden biri. Bu bölge Kapaklı’nın en yüksek yerlerinden. Zaman zaman burada su sıkıntısı yaşanıyordu, su deposu şarttı. Bu hizmet, Bahçelievler Mahallesi’nde yaşanacak su sıkıntılarını ortadan kaldıracaktır. Altyapı sırasında vatandaşlar biraz zahmet çekecektir. Ama çalışmaların ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi tarafından asfalt çalışmaları yapılacak. Önce altyapının, sonra üstyapının yapılması daha anlamlı” dedi. Vahit İnce Üstgeçidinin yerine modern bir üstgeçit yapılacağını söyleyen Kenar, ihalenin yapıldığını belirtti.

 

“ELEŞTİRİRKEN ÇOK AMA HİZMETLER YAPILIRKEN YOK”

 

Açılışlara AK Parti ve diğer parti mensuplarının katılmamasını da eleştiren Kenar “Eleştirirken çok, ama hizmetler yapılırken yok. İftarlara gidiyoruz. Orada herkes var ama maalesef burada kimse yok. Geçen gün Karaağaç mahallemizde 1 kere su kesintisi yapıldı. 2 kere basın açıklaması yaptılar. Muhalefetin de desteğini bekliyoruz. Sadece CHP’nin, İrfan Mandalı’nın, Kadir Albayrak’ın sorunu değil, hepimizin sorunu. Bundan sonraki hizmetlerimizin devamı için desteklerini bekliyoruz” dedi.

 

“GELİN BU GURURU BİRLİKTE YAŞAYALIM”

 

Törende Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da konuşma yaptı. Albayrak “Seçime giderken yatırım yapılır mı diye sorulursa bunu ancak sosyal demokrat belediye yapar. Söz konusu olan bizim seçilmemizden önce halkın mutluluğudur” dedi. Bu hizmetlerden Kapaklı’nın tamamının faydalanacağını söyleyen Albayrak “11 ilçeye 11 okul yaptık.  Bu okullarda her siyasi partiden mensup insanların çocukları okuyacak. Ama ne temel atma törenlerine ne de açılış törenlerine katıldılar. Her gün bir temel atmada, her gün bir açılıştayız. Ben bıkmadan usanmadan davet etmeye devam edeceğim. Gelin bu gururu birlikte yaşayalım” dedi.

 

KAPAKLI VE TEKİRDAĞ TAMAM DİYECEK

 

Kapaklı’da ana caddelerin asfalt ve kaldırım ihalelerinin bittiğini söyleyen Albayrak  “Bu yaz Kapaklı’nın tüm caddeleri bitmiş olacak. Önümüzde 311 gün var. Hizmetlerimize devam edeceğiz. Bizim her hizmetimiz onları rahatsız ediyor ama halkı mutlu ediyor. İstedikleri kadar yerel yönetimlere çatsınlar, Kapaklı ve Tekirdağ 24 Haziran’da tamam diyecek” dedi.

 

AZ ZAMANDA ÇOK İŞ YAPTILAR

 

Temel atma töreninde son konuşmayı Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer yaptı. Yüceer “Ne mutlu bize ki bu kadar kısa zamanda, bu kadar kıt imkanlarla belediyelerimiz ve TESKİ birçok yerde temel atarken, birçok yerde de kurdele kesiyor. Az zamanda çok iş yaptılar” dedi. Tekirdağ’ın su zengini bir il olmadığını kaydeden Yüceer “Yapılan hizmetler daha bitmek üzereyken bile yeni ihtiyaçlar doğuyor. Belediyelerimiz ciddi anlamda hizmetler yaptılar. Gösteriş için değil, hizmet için, ihtiyaç için yapıyoruz. İnşallah bugün attığımız temelin kurdelesini de başkanlarımız ile hep birlikte keseceğiz” dedi.

 

“TEKİRDAĞ CHP’DEN VAZGEÇMEYECEKTİR”

 

Vergi ödemede ilk sıralarda yer alan Tekirdağ’ın kamu yatırımlarında arka sıralarda olduğunu kaydeden Yüceer “Bir uçurum var. Bu uçurumu kapatmak belediyelerimize düşüyor” dedi. Yüceer, Tekirdağ’da tüm belediyeleri alacaklarını iddia ederek AK Partililere de cevap vererek “12-0 sıfır yaptık. Bu işin hakkını verdik. Ben inanıyorum ki Tekirdağ CHP belediyeciliğinden vazgeçmeyecektir. Tekirdağ bizi yerelde iktidar yaptı. İnşallah önümüzdeki genel seçimlerde de genelde iktidar yapacaktır. Bunlar daha başlangıç, hizmete devam” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU