CHP milletvekili adaylarını tanıttı

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday olan 7 isim, önceki gün Özdemirler Salon'da düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Milletvekili adayları 24 Hazir

SİYASET 28.05.2018 14:17:00 0
CHP milletvekili adaylarını tanıttı

Saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan seçim beyannamesinden başlıkları okudu.

 

“HEP BERABER MÜCADELE EDECEĞİZ”

 

Ardından Tekirdağ milletvekili adayları konuşma yaptı. 1’inci sıra milletvekili adayı Faik Öztrak “Yine bu ülkenin en önemli seçimlerinden birinde hep beraber mücadele edeceğiz. Bugün bu salonun kalabalığına ve coşkusuna baktığım zaman bu seçimlerden büyük bir başarıyla çıkacağımızı görüyorum. Özellikle bu salonda kadın kollarımızın büyük bir kalabalık halinde bulunması, gençlerimizin büyük bir coşkuyla burada bulunması beni daha fazla umutlandırıyor. Eskiden bu kadar çok kadın, bu kadar çok genç bu mücadelenin içinde yer almıyordu. Ama kadınların, gençlerin artık taşın altına elini sokmaya karar vermeleri bu mücadelenin ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor” dedi.

 

“EMEK EN YÜCE DEĞERDİR”

 

2’nci sıra milletvekili adayı İlhami Özcan Aygun da “Sizin adayınız olarak Tekirdağ’ı Ankara’da temsil etmeye ben hazırım. Sizlerden destek istiyoruz. Sosyal demokratlar olarak bir lafımız var ‘emek en yüce değerdir’. 24 Haziran akşamı CHP’yi iktidar, Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’yi de cumhurbaşkanı yapmak için var gücümüzle çalışalım” ifadelerini kullandı.

 

“SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ”

 

Aday tanıtımında konuşan 3’üncü sıra milletvekili adayı Candan Yüceer  “Biz Cumhuriyet Halk Partililer partimiz kurulduğundan beri sadece halkımıza inandık, halkımıza güvendik. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu onurlu mücadelesi, Türkiye’nin geldiği bu noktada çok daha kıymetli ve çok daha önemli bir duruma geldi. Bizler tarihsel sorumluluğumuzun farkındayız.  Aynı zamanda bu sorumluluğun taşınması güç bir miras olduğunun da farkındayız” dedi.

 

“CUMHURİYETİN DEĞERLERİ İLE BÜYÜDÜM”

 

Bir cumhuriyet kadını olduğunu söyleyen Yüceer “Cumhuriyet çocuğu olarak doğdum, Cumhuriyetin değerleri ile büyüdüm, Allah ömür verirse de bir cumhuriyet kadını olarak öleceğim. Bir emekçi babanın kızı olarak, cumhuriyet sayesinde, onun herkese vaat ettiği eşit yurttaşlık sayesinde okuyan bugünlere gelen bir kardeşinizim. Cumhuriyet sayesinde doktor oldum, cumhuriyet sayesinde milletvekili oldum, en önemlisi cumhuriyet sayesinde birey oldum. 2 dönem Tekirdağ’dan milletvekili olma onurunu ve gururunu yaşadım. Genel başkanımızın takdiri ile yeniden milletvekili adayı olma onuruna eriştim. Biz bu partinin neferiyiz. Sıramız ne olursa olsun aynı inançla, aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz bugünleri değil yarınları kazanmak için mücadele veriyoruz. Çünkü bir cumhuriyetin değerlerine, demokrasiye, insan haklarına, eşitliklere, özgürlüklere birileri gibi sehven inanmıyoruz, biz gerçek demokrasiden yanayız ve bunun mücadelesini vermekten asla dönmeyiz. Bize düşen bir şey var. Bu mücadelede yılmak, korkmak, yorulmak yok. Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar. Biz korkmayız, yılmayız, kimseye boyun eğmeyiz. 25 Haziran’da Türkiye’ye bahar gelecek ve biz Türkiye’nin güvencesi Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı yapacağız.  Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapacağız. Tekirdağ’dan iktidar yürüyüşümüzü başlatıyoruz” dedi.

 

“İKTİDARA YÜRÜYORUZ”

 

Tekirdağ 4’üncü sıra Milletvekili Adayı Emre Köprülü “Cumhuriyet Halk Partisi’nde her görev kutsal ve onurludur. Biz sahada çalışmalarımız yapacağız. Tekirdağ’ı bir uçtan bir uca ulaşacağız, 7 milletvekili adayımızın 7’sini de parlamentoya göndermek için mücadele edeceğiz. Hepimizin yolu açık olsun” derken, 5’inci sıra milletvekili adayı Op. Dr. Adem Dalgıç da “Türkiye bir değişim istediğini bir kez daha gördüm. Geldiğimiz durum ortada. Bu değişimin kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Çok çalıştık bundan sonra da çok çalışacağız. 24 Haziran akşamı bizim bayramımız olacak. 2009’da partim beni Tekirdağ belediye başkanlığına aday gösterdi. 5 senelik belediye başkanlığından sonra onurla görevi Kadir Albayrak’a devrettim ve 12-0 yaptık. Mücadeleye hep beraber devam edeceğiz. Muharrem İnce’nin yaptığı mitingleri görüyoruz. Bütün ülkede rüzgar estiriyor.  Artık iktidara yürüyoruz” dedi.

 

“KARA BULUTLARI DAĞITACAĞIZ”

 

6’ncı sıra milletvekili adayı İsmail Doğaroğlu da 2011 ve 2015’te CHP’den milletvekili aday adayı olduğunu anımsatarak “Daha sonra bu mutlu onurlu gururlu anı yaşamak üzere 24 Haziran için milletvekili aday adayı oldum ve partim bana bu onuru, gururu yaşattı” dedi. Aday tanıtımında 7’nci sıra adayı Gülfer Ümit de konuşma yaptı. 7’nci sırada olmasının hiçbir şeyi değiştirmediğini söyleyen Ümit “Ben CHP’de emek vermiş, daha önceki dönemlerde çalışmış herkese saygılarımı iletiyorum. Eğer onlar olmasaydı bizler bugün buralarda olamazdık. 24 Haziran’da kara bulutları dağıtacağız” dedi.  Aday tanıtım toplantısına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar ve partililer katıldı. Aday tanıtımının ardından milletvekili adayları ve partililer Tekira AVM önüne kadar yürüdü.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU