Miniklerin yılsonu gösterisi ilgiyle izlendi

Özel Masalım Anaokulu öğrencileri dün saat 14:00'da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonunda sahneledikleri yılsonu gösterisi ile ailelerinin karşısına çıktı.

GÜNDEM 27.05.2018 16:06:00 0
Miniklerin yılsonu gösterisi ilgiyle izlendi

Etkinliğe Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Özel Masalım Anaokulu kurucularından Esra Ulaşan, Anaokulu müdürü Berrak Gündoğan ile veliler katıldı. Okul öncesi eğitimin çocuğun yaşamındaki ilk gerçek sosyal deneyim olduğunu belirten Özel Masalım Anaokulu Müdürü Berrak Gündoğan “Çocuğun merkez olduğu ve tüm ilginin üzerinde olduğu bir ortamdan uzaklaşıp, ilgiyi, sevgiyi paylaştığı, bir düzen içerisinde grup halinde hareket ettiği ve sabretmeyi öğrendiği, tüm ihtiyaçlarını karşılaması için desteklendiği bir ortamdır” dedi.

 

 

“DENEYEREK ÖĞRENME FIRSATI ELDE EDER”

 

 

Çocukların anaokulunda öncelikle düzen öğrendiğini kaydeden Gündoğan “Her gün aynı saatte kalkıp aynı düzen içinde okula gitmektedir. Bu ev yaşamında da düzen sağlar. Arkadaşlık kavramı gelişir. Anne baba dışında öğretmeni ve arkadaşları hayatında önemli rol almaya başlar. Başka insanlarla ilişki kurmayı ve sürdürmeyi öğrenir. Evde çıkan sorunlarda sorunu çözmek zorunda kalmaya bilir. Ancak okulda örneğin oyuncağını paylaşması gerektiğinde uygun yöntemlerle yaklaşmazsa hayal kırıklığı yaşayabilir ve bu yol sayesinde zaman içinde problem çözmeyi öğrenir. Yaşayarak deneyerek öğrenme fırsatı elde eder” dedi.

 

 

“AMACIMIZ HİÇBİR AYRIM GÖZETMEKSİZİN EĞİTMEKTİR”

 

 

Her türlü bilginin grupla etkileşim halinde öğretildiğini ve mümkün olduğunca çocukların birçok duyusuna hitap edecek bir öğretim planı uygulandığını kaydeden Gündoğan “Bu tarz öğrenme de çocukta sürekli bir öğrenme istediği ve ihtiyacı yaratmaktadır. Bizlerin amacı ise bize emanet ettiğiniz canınızdan çok sevdiğiniz yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmektir. Bu programı çocuklarımızın toplum önünde kendini ifade edebilme, kendilerine olan güvenlerini artırma, büyüdüklerinde arşivlerinde tatlı anılarının olduğu bir gün yaşatmak için hazırladık” dedi.

 

 

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

 

 

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram da programda yaptığı konuşmada “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın ikinci anne babaları olan anaokulları bizim hayatımıza girdi artık. Hakikaten Masalım Okulu’nu da iyi biliyorum. Açılışına da gitmiştim” dedi. Çocukların anne babalarından sonra öğrenecekleri ilk şeyin anaokullarında öğretildiğini kaydeden Bayram “Anne babaların gözünün arkada kalmaması için bu tür okulların açılması önemlidir” dedi. Program öğrencilerin gösterileri ile devam etti. Gösterileri ile beğeni toplayan minik öğrenciler aileleri tarafından ayakta alkışlandı.

 

 

Haber / Özge MERİÇ