Tarla yollarında bakım

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, il genelinde 6.000 kilometre civarında olduğu hesaplanan tarla yollarında bakım çalışmalarını sürdürüyor.

GÜNDEM 25.05.2018 16:57:00 0
Tarla yollarında bakım

2018 yılı kış ve ilkbahar aylarında yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle tarla yollarında meydana gelen bozulmalar, derin yarıklar ve yüksek setlerin greyderler ile düzlenerek tarım makinelerinin ulaşımı için daha elverişli hale getirildiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Yağışlar sebebiyle iş yükünün artmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar ile Çorlu, Çerkezköy ve Muratlı’da tarla yollarında bakım çalışmaları tamamlandı. Mayıs ayı sonu itibariyle Saray, Şarköy ve Marmaraereğlisi'nde çalışmalar tamamlanacak. Kırsal mahallelerinin sayısı fazla olan ve büyük tarımsal arazilere sahip Malkara, Süleymanpaşa ve Hayrabolu'da tarla yollarındaki bakım çalışmaları Haziran ayı ortasında bitirilecek. Böylece tüm çiftçilerin tahıl ürünleri ve ayçiçeği hasadını daha iyi şartlarda gerçekleştirmeleri sağlanacak” dedi.

 

“HER ZAMAN YANLARINDAYIZ”

 

Çiftçilerin ve yetiştiricilerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Albayrak “Tarım alanında yaptığımız önemli çalışmalardan biri de tarla yollarının bakımıdır. Bu konuyu son derece önemsiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 8 adet yeni greyder aldık. Bu yıl kendi imkânlarımızla tarla yollarında bakım çalışmaları yürütüyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren çok daha farklı bir anlayışla daha kalıcı, daha sağlam, geç ve zor bozulan tarla yolları yapımına başlayacağız” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ