Öğrencilerin 20 projesi görücüye çıktı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi'nde açılan fuarda öğrencilerin 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında kabul gören 20 projesi sergilendi.

GÜNDEM 25.05.2018 12:41:00 0
Öğrencilerin 20 projesi görücüye çıktı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nde dün saat 10:30’da bilim fuarı açıldı. Açılışa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARINI ORTAYA KOYDULAR

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan proje yürütücüsü ve Biyoloji öğretmeni Dilek Aktaş “TÜBİTAK’ın desteğiyle hazırladığımız TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Bilim fuarımızda fizik alanında 7, biyoloji alanında 6, edebiyat alanında 2, felsefe alanında 2, din kültürü, rehberlik, elektronik ve yazılım alanında bir olmak üzere toplam 20 proje bulunuyor. 50 öğrencimiz ve dokuz danışman öğretmenimiz özverili çalışmalarını ortaya koydular” dedi.

 

“BİR YARIŞMA ETKİNLİĞİ DEĞİL”

 

Aktaş, bilim fuarlarının bir yarışma etkinliği olmadığını ifade ederek “Öğrencilere bilimsel yöntem basamaklarını kavratarak üretebilmenin heyecanını, paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüveni yaşatmaktır. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; “Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için. Başarı için en gerçek yol göstericisi ilimdir ve fendir. İlim ve fenin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cehalettir, doğru yoldan sapmaktır” dedi. Aktaş’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve davetliler fuarı gezerek tek tek projeleri incelediler.

 

Haber / Ayşenur AYDIN