Edirne ve İstanbul'a Ramazan gezileri başladı

Çerkezköy Belediyesi geleneksel hale getirdiği Edirne ve İstanbul gezilerini bu yıl da düzenliyor. Her yıl Ramazan ayında düzenlenen ücretsiz Sultan Ahmet Camii ve Selimiye Camii gezileri hafta sonu başladı. Salı, P

GÜNDEM 21.05.2018 12:39:00 0
Edirne ve İstanbul

Çerkezköy Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen Edirne ve İstanbul Kültür Gezileri hafta sonu başladı. Vatandaşlar kültür gezilerine yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar haftanın 4 günü devam edecek gezilerde İstanbul Sultan Ahmet ve Edirne Selimiye Camilerini gezme imkanı bulacak.

 

HER GÜN BİRER OTOBÜS

 

Gezilerle ilgili açıklama yağan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Salı, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere haftanın 4 günü bir otobüs İstanbul’a, bir otobüs ise Edirne’ye hareket edecek. Ramazan Kültür Gezilerimiz her yıl olduğu gibi bu yılda devam ediyor. Gezilerimize kayıt yaptıran hemşerilerimizi saat 14.30’da Belediye Hizmet Binası önünde alan araçlarımız İstanbul ve Edirne istikametine yola çıkıyorlar. Yaklaşık 1.5 saatlik yolculuk sonunda vatandaşlarımız Selimiye ve Sultan Ahmet Camilerine ulaşıyorlar. İftarlarını açan, Teravih Namazlarını kılan vatandaşlarımız saat 23.30’dan sonra tekrar Çerkezköy’e dönmek üzere yola çıkıyorlar” dedi.

 

KAYIT YAPTIRMALARI GEREKİYOR

 

Akay, belediyenin Ramazan ayı Kültür Gezilerine katılan vatandaşlara kumanya da verdiğini belirterek “Gezilerimize katılan vatandaşlarımız Sultan Ahmet ve Selimiye Camii dışında İstanbul ve Edirne’deki diğer tarihi ve turistlik mekanları da görme, gezme fırsatı buluyorlar. Gezilerimize katılmak isteyen vatandaşların Çerkezköy Belediyesi Halk Masalarına kayıt yaptırmaları gerekiyor” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN