Çileyi Albayrak bitirdi

Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne gitmek için aktarma yapmak zorunda olan Veliköy ve Kızılpınar Mahallesi sakinlerinin aktarma çilesi sona eriyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Tekird

GÜNDEM 17.05.2018 17:09:00 0
Çileyi Albayrak bitirdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir içi ulaşımda vatandaşlarına daha konforlu hizmet sağlamak amacı ile başlatılan Tekirdağ Toplu Taşıma Sistemi (TETUS) kapsamında, Çerkezköy’de yeni düzenlemeler yapıldı.

 

GÜZERGAHLAR YENİDEN DÜZENLENDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nce (UKOME) alınan kararla Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy Mahalleleri'nde TETUS kapsamında hizmet veren yolcu taşıma kooperatiflerinin güzergâhları yeniden düzenlendi. Yapılan yeni düzenlemeye göre Veliköy ve Kızılpınar Mahalleleri'nde ikamet eden vatandaşların, Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne aktarma yapmadan, daha hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlayacağı belirtildi.

 

ENTEGRE DÖNEMİ BAŞLADI

 

Yapılan düzenleme ile TETUS kapsamında dönüşümlerini tamamlayan ve Çerkezköy-Kızılpınar Mahallesi arasında toplu taşıma hizmeti veren S.S. 61 Nolu Kızılpınar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ile Çerkezköy-Veliköy Mahallesi arasında toplu taşıma hizmeti veren S.S. 122 Nolu Veliköy Minibüs ve Otobüs ile Yolcu Taşıma Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin, hizmet verdiği araçlarına validatör takıp Elektronik Ücret Toplama Sistemine entegre olmalarının sağlanmaya başladığı belirtildi.

 

“TEKİRDAĞ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “TETUS sistemi ile Tekirdağ'ın en ücra köşelerine dahi kaliteli ve konforlu ulaşımı sunacağız” dedi. Kızılpınar ve Veliköy Mahallelerinde ikamet eden vatandaşların Devlet Hastanesi'ne gitmek için aktarma yapmak zorunda kaldığını anımsatan Albayrak “Biz sosyal belediyecilik anlayışını benimsemiş bir belediye olarak vatandaşlarımızın hastaneye aktarma yapmadan ve en hızlı şekilde ulaşımını sağlamak için gerekli düzenlemeleri gerçekleştirdik. Göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana Tekirdağ ve Tekirdağlılar için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU