Anneler şenlikte bir araya geldi

Kapaklı'da yaşanan vatandaşlar, belediye tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Geleneksel Anneler Günü Şenliği'nde bir araya geldi. Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen 'İyi ki Ben

KÜLTÜR SANAT 13.05.2018 20:52:00 0
Anneler şenlikte bir araya geldi

Anneler Günü dolayısıyla Kapaklı Belediyesi tarafından Pazar günü saat 14:00’da  2. Geleneksel Anneler Günü Şenliği’ni dün Kapaklı Kazak Gölü’nde gerçekleştirdi. 

 

“ANNELER TOPLUMUN TEMEL DİREĞİDİR”

 

Şenlikte konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Anneleriniz sevgi, şefkat, sabır ve hoşgörünün sembolü, aile ve toplumumuzun temel direğidir. Bizleri yetiştirmek için her türlü güçlüğe katlanan,  her an varlığına ihtiyaç duyduğumuz başımızın tacı annelerimiz,  aynı zamanda bizim ilk öğretmenimizdir” dedi. 

 

“ANNELERİN HAKKI ÖDENMEZ”

 

Annelerin hakkının asla ödemeyeceğini kaydeden Mandalı “Onlara olan sevgi, saygı ve desteğimizi sadece Anneler Günü’nde değil, hayatımız boyunca göstermeli ve hayır dualarını almalıyız. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan,  ilgiye ve sevgiye en çok ihtiyaç duyduğumuz anlarda şefkatle bağrına basan annelerimize hak ettikleri saygıyı ve sevgiyi göstermekte asla kusur etmemeliyiz” diye konuştu. 

 

“DEĞERİ HİÇBİR ŞEY İLE ÖLÇÜLEMEZ”

 

Mandalı, anneliğin yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce duygulardan birisi olduğunu dile getirerek “Karşılıksız sevginin en güzel örneklerini veren annelerimize sonsuz bir sevgi ve özveri ile bizlerin geleceğine uzanan yolda rehberlik eder. Bu vatana ve millete hayırlı evlatlar yetiştiren,  iyi ve kötü günümüzde bizi yalnız bırakmayan, güldüğümüzde bizimle gülen, ağladığımızda bizimle ağlayan,  yegane varlığımız olan fedakar annelerimizi ne kadar sevsek azdır” dedi. 

 

“SİZLER İÇİN YATIRIMLARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

 

Annelerin yılın bir gününde değil yılın her günü baş tacı edilmesi gerektiğini söyleyen Mandalı “Gereken saygı ve sevgiyi onlardan esirgememeliyiz. Bizlerin sevgi ve saygı dolu yaklaşımı onların en büyük mutluluğu olacaktır. Annelerimiz burada, çocuklarımız, gençlerimiz burada ve güzel bir gün geçiriyoruz. Kapaklı Belediyesi olarak bizler her zaman sizlerin yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Kapaklı Belediyesi olarak ilçemiz ve sizler için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Her yeni yılımız, bir önceki yıldan daha verimli, daha dinamik geçiyor” dedi. 

 

ANNELER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

 

Bütün çabalarının Kapaklı’nın daha çağdaş ve daha rahat yaşanabilir kent olduğunu söyleyen Mandalı “İnsan odaklı hizmet anlayışımız ile yaşlılar, gençler, kadınlar, çocuklar ve engelliler gibi toplumun her kesiminden kişilere yönelik sağlık, eğitim, istihdam, girişimcilik, kültür, sanat, teknoloji gibi hayatın her alanında, katılımcı demokrasi anlayışı ile faaliyet ve projeler yaparak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlamaya devam ediyoruz” dedi. Mandalı, başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerin ve anne adaylarının gününü kutladı. 

 

MÜZİK EŞLİĞİNDE EĞLENDİLER

 

Mandalı konuşmasının ardından annesi Hüsniye Mandalı’yı sahneye davet ederken, annesinin elini öperek gününü kutladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı. Albayrak, konuşmasının ardından alanda kurulan stantları gezerek vatandaşlarla sohbet ederken, şenlikte çocuklar için yüz boyama, animasyon gösterisi ve çeşitli yarışmalar düzenlendi. Sihirbaz ve palyaço gösterilerinin renk kattığı şenlikte Kapaklı Kent Konseyi Folklor Ekibi'nin gösterisi de beğeniyle izlendi. Katılımcılar Grup 59 MK’nın seslendirdiği şarkılarla unutulmaz anılar biriktirdi. 

 

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Programın finalinde ise sahneye Canan Şimşek çıktı. Şimşek’in konserinin ardından Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen ‘İyi ki Benim Annem, Çünkü’ temalı öz çekim fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmada Gülseren Şenel birinci, Sevgi Mutlu ikinci, Nazife Dost ve Güler Ercan üçüncü olurken, Pınar Sağlam ve Sebahat Özer de jüri özel ödülüne layık görüldü. Yarışmada dereceye girenlere Kapaklı Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi. 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediyesi Başkanvekili Kemal Kenar, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, 27. dönem Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Arzu Mandalı Sucu, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, belediye meclis üyeleri, siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU