Veliköy Düğün Salonu hizmete açıldı

Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Veliköy Düğün Salonu ve Veliköy Mahalle Evi dün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'Ä?

GÜNDEM 10.05.2018 20:35:00 0
Veliköy Düğün Salonu hizmete açıldı

Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Veliköy Düğün Salonu ve Veliköy Mahalle Evi dün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

“VELİKÖY MAHALLE EVİMİZDE BULUŞTURDUK”

 

Törende konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlarken, Ramazan’a kısa bir süre kala vatandaşlara hayırlı Ramazanlar ve iftarlar diledi. 3 yıl önce Mahalle Evlerini kurmak için adım attıklarını, önce Halk Eğitimi Merkezi, ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile beraber Mahalle Evleri kurslarının adımını attıklarını kaydeden Akay “İlk adımı Veliköy Mahalle Evi’nde, Belediye eski Binası’nın ikinci katında Gülten Hanımla beraber temelini attık. Veliköy Mahallesi’nde sayıları şimdi yüzleri bulan bir birlikteliği, kadın dayanışmasını, ortak anlayışı Veliköy Mahalle Evimizde buluşturduk” diye konuştu.

 

“MAHALLE EVİ VE TAZİYE EVİNİ HAYATA GEÇİRDİK”

 

Akay, Çerkezköy’de geçmiş dönemde sıkıntılı kurumlara verilen alanı geri teslim aldıklarını, Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde Aşevi olarak bilinen alanı Mahalle Evi haline getirdiklerini belirterek “Onun adını da Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi koyduk. Aynı şekilde Kızılpınar’da bugünkü adı ile terör örgütlerine arka bahçe yapılan alanları yeniden Kızılpınar Mahallemize kazandırdık” dedi. Yaklaşık 1200 metrekarelik alanda Kızılpınar Mahalle Evi’ni oluşturduklarını kaydeden Akay, Bağlık Mahallesi’nde de Mahalle Evi ve Taziye Evi’ni hayata geçirdiklerini söyledi.

 

“SATIŞ NOKTALARINDA SATABİLECEKLER”

 

Kurulan Mahalle Evleri’nde kadınların bir araya geldiğini söyleyen Akay, TEMEK ile beraber kadınlara kurslar verdiklerini ifade ederek “Eğitimlere katılan kadınların aile ekonomilerine olacak katkılarının önünü açmak üzere eğitim verdik. Kızılpınar Mahalle Evi’nde oluşturulan Kütüphane, Bilgisayar Odası ile gençlere ve çocuklara hizmet verildi. Bu hikayenin temeli büyüyen, gelişen Çerkezköy’de komşuluk ilişkilerimizi arttırmak, büyüyen gelişen Çerkezköy’de sokaklara, Çerkezköy’ün her noktasına biraz daha kadın elini değdirmek. Dünyayı güzelleştiren kadınların bir araya geldiği zaman, eğitim aldıkları zaman onların ortaya çıkaracağı güzellikleri birazdan açılacak sergi ile göreceğiz. Sayıları binleri bulan kursiyerlerimizin ortaya çıkardığı bu ürünleri, bu emekleri aile bütçelerine katkı olarak sunmalarını istemiştik. Bununla ilgili çalışmalar yaptık. Artık buralardan çıkacak ürünler Hanımeli Sokağımızda, Kartal Tepe Piknik Alanımızda ve Güveniş Caddemizde oluşturduğumuz satış noktalarında satabilecekler” dedi.

 

“TEMEL HEDEF BİRLİKTELİĞİ ORTAYA ÇIKARMAK”

 

Başkan Akay, Çerkezköy’ün hızla büyüdüğünü ve geliştiğini belirterek “Çerkezköy mozaiğinde buluşan ve Çerkezköy’ün güzelliğini ortaya çıkaran bu büyümede kadınlarımızı önemsiyoruz, kadınlarımızın komşuluk ilişkilerinin güçlenmesini önemsiyoruz. Çerkezköy’ün birliktelikten güç doğurması gerektiğini biliyoruz. Bu Mahalle Evlerinde temel hedef ürünleri ortaya çıkarmak, satış yapmak değil. Temel hedef bir birlikteliği, bir beraberliği, bir ortak anlayışı, bir Çerkezköylü olma anlayışını ortaya çıkarmak” dedi.

 

“GURURUNU VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

 

Kapalı Pazar yerini yakın bir zamanda tamamlayacaklarını dile getiren Akay “27 milyon TL’lik yatırım ile Kültür Merkezi inşaatı devam ediyor ve yılsonunda tamamlanacak. Spora, sporcuya, gençlere ve kadınlara önem veren, doğumdan ölüme kadar vatandaşının yanında el ele, gönül gönüle bir anlayışı ortaya koyan Sosyal Belediyeciliği Çerkezköy ile paylaşıyor olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 4 yıl önce sözler verdiklerini ve bir slogan kullandıklarını hatırlatan Akay, “Sloganımız ‘Sevdamız Çerkezköy’ idi. Biz 4 yıl evvel Sevdamız Çerkezköy diyerek yola çıktık. İnşallah 2019 yılında da Sevdamız Çerkezköy diyerek yolumuza hep beraber devam edeceğiz. Bu duygularla bugün buraya gelen ve misafirimiz olan tüm konuklarımıza, buranın gerçek sahibi annelerimize, kadınlarımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde Hanımeli Sokaklarımızda buluşacağız ve bu emeklerin ekonomilerine olan katkılarını da hep beraber yaşayacağız” dedi.

 

“SORUNLARIN ÖTELENMEMESİ GEREKEN BİR İLÇE”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Çerkezköy’ü 2014 yılında sorunları ile beraber devraldıklarını ve ciddi yatırımlar yaptıklarını ifade ederek “Çerkezköy 11 ilçe içerisinde nüfusu en hızlı artan ve sorunlarının ötelenmemesi gereken bir ilçe” dedi. 3 yıl içerisinde TEMEK’in Çerkezköy’de 3 bin 551 sertifika verdiğini ve kursiyer mezun ettiğini söyleyen Akay “Buralardan mezun olanların iş bulduklarını, kendi işini kurduklarını sevinçle izliyoruz. Kadınların elinin değdiği yerde mutlaka başarı olur” dedi. Kurslara katılan kursiyerleri tebrik eden Albayrak “Çerkezköy’e Kültür Sarayı’nı kazandırmak üzereyiz. Çerkezköy bunu hak ediyor” dedi. Albayrak “Mustafa kemalin idealleri bize yol gösterecek. Atatürk bu ülkenin kalbidir ve onun kalbi bu ülkede atmaya devam edecektir” dedi.

 

SERTİFİKALARI VERİLDİ VE YILSONU SERGİSİ AÇILDI

 

Kadir Albayrak’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları tarafından düzenlenen Kültür Sanat Kurslarımızı başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifika töreninin ardından kursiyerlerin hazırladığı birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı sergi gezildi. Açılışa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, eşi Güliz Akay, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Bakanı Engin Camcı Çerkezköy Belediye meclis üyeleri, muhtarlar, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı. 

 

Haber / Özge MERİÇ