Cami ve mescitler Ramazan'a hazırlanıyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan Ramazan ayı öncesi tüm camilerin temizlik, bakım, onarım çalışmalarına bu yıl da başladı. İlçedeki tüm cami ve mescitlerin temiz

GÜNDEM 8.05.2018 16:29:00 0
Cami ve mescitler Ramazan

Çerkezköy’de bulunan cami ve mescitlerde Ramazan hazırlıkları başladı. İlçe genelindeki ibadet yerlerinin temizliklerinin düzenli olarak Çerkezköy Belediyesi tarafından yapıldığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, daha önce görevlendirilen personel tarafından yapılan temizliğin 2017 yılı sonundan itibaren tam otomasyonlu Halı Yıkama Makinesi ile yapılmaya başlandığını ifade etti.

 

“MAKİNE İLE YIKANIYOR”

 

Akay, Halı Yıkama Aracı’nın ilçe genelinde bulunan tüm mahallelerdeki ibadet yerlerinin periyodik olarak temizliğini yaptığını, halılarını vakumlu su ve halı şampuanı ile yıkadığını, leke çıkmaması durumunda leke çıkarıcı deterjan ile yıkadığını ifade ederek “Halı Yıkama Aracımız temizliğin yapılacağı ibadet yerinin önüne park ediyor. Ardından içerdeki halılar halı yıkama şampuanı ile ıslanıp, vakumlu su ile yıkanıp, suyu çekiliyor. Bu işlemin ardından camilerimiz, mescitlerimiz daha hijyenik ve temiz oluyor” dedi.

 

RAMAZAN’A HAZIRLANIYOR

 

Haftaya Çarşamba günü başlayacak olan Ramazan ayından önce ilçe genelindeki cami, mescit gibi tüm ibadet yerlerinin halılarının yıkanıp, temizleneceğini kaydeden Akay, “Hemşehrilerimizin mübarek Ramazan ayında daha temiz, daha hijyenik bir ortamda ibadetlerini yapabilmeleri için Ramazan öncesi tüm ibadet alanlarında genel bir temizlik yapıyoruz. Camilerimizin halılarını yıkayıp, dezenfekte ediyoruz” derken, genel çevre temizliklerinin de yapıldığını kaydetti.

 

Haber / Ayşenur AYDIN