92 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı

Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 10. Dönem Mezunlarını verdi. Mezuniyet Töreni ve Mezunlar Günü Programı'nda 92 öğrenci mezuniyet keplerini büyük bir heyecan ve coşku ile at

GÜNDEM 6.05.2018 21:54:00 0
92 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı

Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 10. Dönem  Mezuniyet Töreni ve Mezunlar Günü programı düzenlendi.  Pazar günü saat 16:00’da düzenlenen programa Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Kıroğlu, Okul Müdür Yardımcıları Osman Kara, İzzet Güngör, Tuncay Şanlı, Ali Uzun, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Murat Kıroğlu'nun konuşmasıyla devam etti.

 

 

2007’DEN BERİ EĞİTİM VERİYOR

 

2007 yılından beri eğitim verdiklerini dile getiren Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Murat Kıroğlu, "2007-2008 Eğitim Öğretim yılında okulumuzu açtık. Yaklaşık on yıl oldu ve epey bir mezun vermeye başladık. Mezun olan öğrencilerimizin velilerini ve ailelerini burada görünce çok sevindik” dedi. Okul açıldığı günden beri hizmet eden Usta Öğreticimiz Orhan Ülker’i yakın bir zamanda kaybettiklerini ifade eden Kıroğlu, “Onun anısına okulumuzda küçük bir köşe oluşturduk. Yetiştirdiği öğrencilerle her zaman aklımızda olacaktır” dedi.

 

 

"GERİDE BIRAKACAĞIMIZ EN ÖNEMLİ ŞEY EVLAT, İLİM VE ESERLERİMİZDİR"

 

Mezun olan öğrenciler için güzel ve mutlu bir yaşam dileyen Murat Kıroğlu, "Biliyorsunuz ki hayırlı evlat yetiştirmek en önemli şeylerden bir tanesidir. İnsanın geride bırakacağı en önemli şeyler hayırlı evlat, ilim ve geride bıraktığı eserlerdir. Biz öğretmenler burada şanslıyız. Eser bırakma anlamında çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz. Onlara örnek olmaya çalışıyoruz. Umarım örnek olmuşuzdur. Çünkü onları ileride bir gelecek bekliyor. O geleceğin son durağı burası. Bundan sonra gerçek yaşam başlıyor, sizlerin yaşadığı gerçek yaşam. Burada henüz farkına varamadıkları şeyi dışarı çıktıklarında anlamaya başlayacaklar. Gerçek hayatta onların nelerin beklediğini bizzat yaşayarak öğrenecekler. Umarım onlar için güzel ve mutlu bir hayat olur. Ama bunun sırrını biz her zaman onlara anlatmaya çalışıyoruz. Başta sabır dürüstlük ve doğruluk. Onlar olduğu sürece eminim boş kalmazlar. Kısmet onlara bir yönü ile dolaşıp gelir. Yapmış oldukları iş ne olursa olsun. Sabır dürüstlük ve doğruluk olduğu sürece başarının mutlaka onlara geleceğine inanıyorum” dedi.

 

 

"HEDEFLERİNE ODAKLANMALARINA YARDIMCI OLUN"

 

Saygı ve iletişimin edebiyat, fizik, matematikten daha önemli olduğunu vurgulayan Okul Öğretmenlerinden Süleyman Gökdoğan da “Biz buraya 4 yıl önce, öğrenciler geldiği zaman onlara iki şeyin çok önemli olduğunu söyledik. Birincisi saygı ikincisi iletişim. Zaten bunları kazandıkları sürece matematiğin, fiziğin, kimyanın yada edebiyatın öneminin olmadığından bahsettik. Bu arkadaşlarımızın arkasında durun. Onların hedeflerine odaklanmalarına yardımcı olun. Her zaman onlara güvendiğinizi hissettirin. Hayatı bir kere yaşıyoruz. Üniversiteyi okumalarını rica ediyorum. Tekrar tekrar bunu söylemeye de devam edeceğim. Ve sizlerde lütfen onlara bu fırsatı sunun. Geldiğiniz için tekrar çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

"BABAM OLSAYDI MUTLAKA ÜNİVERSİTEYE GİTMENİZİ SÖYLERDİ"

 

Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Örme Bölümü Usta Öğreticisi Orhan Ülker'in kızı Derya Ülker de “Bu okul babam için sadece bir iş değil, onun hayatıydı. Bize hep okulundan, öğrencilerinden bahsederdi. Buraya geldiğimizde mutlaka okulu ziyaret etmeye de gelirdik. Bu yüzden kendimi bu okulun öğrencisi gibi hissediyorum. Bazen onun derslerine katılırdık. Öğrencilere makine başında saçlarını topla diye bağırırdı. Babama hep derdim seni sevmeyecekler kızmasana öğrencilere. Ama anladık ki öğrencileri zaten onu çok seviyordu. Herkes ondan bahsederken yüzünde bir tebessümle anlatırdı. Aynı şekilde kardeşim ve ben de bir kez daha gurur duyduk babamızla. Eminim oda şuan mezun olan öğrencileriyle gurur duyuyordur. Mutlaka hissediyordur” dedi. Derya Ülker' in konuşmasının ardından 12’nci Sınıf öğrencilerinden 11’inci sınıf öğrencilerine bayrak ve flama devir teslim töreni yapıldı.

 

 

MEZUNİYET YEMİNİ ETTİLER

 

Bayrak ve flama devir teslim töreninin ardından 2017-2018 eğitim öğretim yılı Anadolu Teknik Lisesi Okul Birincisi Şule Demen'e Okul Müdürü Murat Kıroğlu tarafından plaket verildi. Plaket verilmesinin ardından, 12’nci sınıf öğrencilerine Öğretmenleri Süleyman Gökdoğan, Şennur Aldatmaz, Hasan Kurtuluş, Gökhan Yeşil ve Ulaş Arlı tarafından diplomaları dağıtıldı. Diplomalarını alan öğrenciler Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Büşra Aydın ile birlikte mezuniyet yemini etti. Mezuniyet yeminin ardından mezun olan 92 öğrenci mezuniyet keplerini büyük bir heyecan ve coşku ile attı. Program canlı müzik eşliğinde eğlence ile devam etti.

 

Haber / Özge MERİÇ