Gündem maddeleri komisyonlara havale edildi

Çerkezköy belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı Toplantısı dün saat 15:00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek

GÜNDEM 2.05.2018 17:52:00 0
Gündem maddeleri komisyonlara havale edildi

Çerkezköy belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Toplantısı dün saat 15:00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı.

 

 

HAYIRLI OLSUN TEMENNİSİNDE BULUNDU


Açılış ve yoklamanın ardından Mart ayında Çerkezköy-Kapaklı sınırlarında kurulması planlanan termik santrale dikkat çekmek amacıyla Tekirdağ Büyükşehir ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyeliği’nden istifa eden AK Parti Meclis Üyesi Ömer Kılınç’ın istifası okundu. Ömer Kılınç’ın yerine Meclis Üyesi olmaya hak kazanan Yunus Hamarat’ın sağlık ve özel nedenlerle bu görevi yapamayacağını belirttiği dilekçesinin okunmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Meclis Üyesi olan Nevzat Teker’e ‘Hayırlı olsun’ temennisinde bulundu.

 

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİLER

 

Yeni meclis üyesi Nevzat Teker’in kısa selamlama konuşmasının ardından gündemde yer alan konuların görüşülmesine geçildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 09.04.2018 gün ve 514 sayılı Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nın 2017 Mali Yılı gelir ve gider kesin hesabı Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 09.04.2018 gün ve 513 sayılı huzur hakkı ücretinin tespiti hakkındaki yazısı da Tarife Komisyonu’na havale edildi.

 

 

BELEDİYE HİSSELERİNİN SATIŞI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Çerkezköy sınırları içerisinde muhtelif parsellerdeki Belediye Hisselerinin satışı görüşülürken, 7 adet belediye hissesinin satışı İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Toplantı, Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün 18.04.2018 gün ve 133 sayılı ‘Spor Kulüpleri Nakdi Yardım Tutarlarının Tespiti ile Mevcut Yönetmeliğe İlave Madde Eklenmesi’ hakkındaki yazısının görüşülmesi ile devam etti. İlgili gündem maddesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 10.04.2018 gün ve 640 sayılı Belediyede dolu bulunan 2 adet kadroda derece değişikliği yapılması hakkındaki yazısı oy birliği ile karara bağlandı.

 

 

7 MİLYON TL KREDİ ÇEKİLECEK

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de belediye mülkiyetinde bulunan 6 adet arsa ve 1 dükkanın satışı konusu Plan ve bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantıda Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan yolların yapılması için İller Bankası’ndan temin edilmesi planlanan 15 milyon TL’lik krediye onay çıkmadığı için bankalardan 7 milyon TL kredi çekilmesi için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi konusu da görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

 

NAİM SÜLEYMANOĞLU’NUN İSMİ ÇERKEZKÖY’DE YAŞAYACAK

 

Toplantı İstasyon Mahallesi 206 ada 47 ve 49 nolu parsellerde plan tadilatı yapılması talebi ve Kızılpınar Mahallesi 709 ada 13 parselde plan tadilatı yapılması talebinin görüşülmesi ile devam ederken, ilgili gündem maddeleri İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Toplantının son gündem maddesinde ise Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde yapılan parka Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Naim Süleymanoğlu isminin verilmesi konusu görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Toplantının 2’nci oturumu 7 Mayıs Pazartesi günü saat 15:00’da yapılacak.

 

Haber / Özge MERİÇ