"Bizim topraklarımız için akan kanlarınızı hiç unutmadık"

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan Hyosung Tekstil Firması tarafından Çerkezköylü çocuklara kırtasiye yardımı yapıldı. Güney Kore Menşeli Hyosung İstanbul Tekstil Firması'n?

GÜNDEM 2.05.2018 17:45:00 0

Dün saat 14.00'da Çerkezköy Bağlık Mahallesi'ne gelen Güney Kore Menşeli Hyosung İstanbul Tekstil Firması'nın Genel Müdürü Mun Seon Kim, Bağlık Mahallesi'nde bulunan çocuklar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı ve mahallede bulunan çocuklara hediyelerini verdi.

 

“ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ”

 

Çerkezköy'ü biraz daha geliştirmek için bu projeyi uyguladıklarını dile getiren Mun Seon Kim "Global bir şirket olarak bu tür projeleri diğer ülkelerde de yaptık. Çocukların küçük de olsa bu tür okul araç gereçlerini ve ihtiyaçlarını gidermek istedik. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onların geleceğini güzelleştirmek ve onlara yardım etmek için buradayız” dedi.

 

"ATALARINIZI VE BİZİM TOPRAKLARIMIZ İÇİN AKAN KANLARI HİÇ UNUTMADIK"

 

Güney Kore toprakları için yapılanları hiç bir zaman unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını dile getiren Mun Seon Kim, "1950'de sizlerin değerli atalarınız, bizleri ve topraklarımızı müdafaa etmek için 3 bin 365 kilometre yol kat ederek, Güney Kore topraklarımıza toplamda 56 bin 536 kahraman gönderip bizlerin bugünlerde burada sizlerle buluşmamıza vesile olmuşlardır. 724 Türk askeri şehit oldu, kanları bizlerin toprakları için aktı. Bizler atalarınızı ve bizim topraklarımız için akan kanlarınızı hiç unutmadık ve akan kanlarınızın kurumalarına ve unutulmalarına hiç müsaade etmedik. Atalarınızın kanları, Güney Kore var oldukça bizde emanet olarak her daim saklı kalacak" dedi.

 

"VEFA BORCUMUZU ÖDEMEK İÇİN BURADAYIZ"

 

9 aydır Çerkezköy'de olduğunu dile getiren Mun Seon Kim, "Atalarınız bizim atalarımızla birlikte aynı cephede savaştıktan sonra, bizler atalarımızın torunları, Türkiye'ye olan vefa borcumuzu ve inancımızı ödemek için bugün burada büyük yatırımlar gerçekleştirip Tekirdağ'a ve Türkiye'ye olan borcumuza da ödemek için vergi sıralamasındaki yerimizi yıllardır kimseye bırakmıyoruz. Kardeşliğimizin ve kader Birliğimizin sembolü olan bu küçük okul hediyelerini kabul edin. Sizler atalarınızın bizlere emanetisiniz" dedi. Çerkezköy'de 350'nin üzerinde Türk vatandaşı için istihdam olanağı yarattıklarını dile getiren Kim ," Sizleler birlikte kalkınan ve büyüyen Hyosung ailemiz için Türk vatandaşlarımıza teşekkürü borç biliyorum. Ne zaman bir şeye ihtiyacınız olursa unutmayın, atalarınızın dostları, Çerkezköy'de sizlerle bir arada, buradalar" dedi. Konuşmasının ardından çocuklar için hazırladığı hediyelerle birlikte Mevlana İlk ve Ortaokulu'na giden Mun Seon Kim, Mevlana İlk ve Ortaokulu Müdürü Serdar İş tarafından karşılandı. Okul Müdürü ile yaptığı kısa bir konuşmanın ardından okuldaki çocuklara da hediyelerini verdi.  

 

OKULUN TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAKLAR

 

68 yıl önce Kore savaşında halkının yanında olan Türk askerinin fedakarlığını unutmadıklarını ve hiçbir zaman unutmayacaklarını kaydeden Hyosung CEO’su Mun Seon Kim, hayatlarının her döneminde Türklere karşı olan saygı, saygı ve şükran duygusunu yaşadıklarını ifade etti. İçerisinde Türk ve Kore bayraklarının yanı sıra kırtasiye malzemelerinin de yer aldığı hediye paketlerini mahallede ve okulda çocuklara dağıtan Mun Seon Kim, okul müdürü Serdar İş’ten okulun ihtiyaçları hakkında bilgi alarak Mevlana İlk ve Ortaokulu’nun tüm ihtiyaçlarını da karşılayacaklarını söyledi.

 

Haber / Özge MERİÇ