Yıldırım Gürses şarkılarını seslendirdiler

Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Klasik Türk Müziği Korosu tarafından düzenlenen konserde Yıldırım Gürses şarkıları seslendirildi.

GÜNDEM 26.04.2018 18:31:00 0
Yıldırım Gürses şarkılarını seslendirdiler

NKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen konseri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, NAKSAM Müdürü Doç. Dr. Gülen Özdemir, akademik ve idari personel ile öğrencilerin yanı sıra Tekirdağlı sanatseverler izledi. NKÜ akademik ve idari personelinden oluşan Klasik Türk Müziği Korosu’nun verdiği konseri NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu yönetti. Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuarı saz sanatçılarının da eşlik ettiği konser dinleyenlerin beğenisini kazandı.

 

 

“BİZLERİ MEMNUN ETTİ”

 

Yıldırım Gürses’in eserlerinin dinleyicilerle buluştuğu konserde, NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı’ndan Öğr. Gör. Betül Küçüksüslü, Öğr. Gör. Merve Nur Kaptan ve Konservatuar Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu solist olarak şarkı seslendirdi. Gecenin sonunda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz “Mesai arkadaşlarımızın yeteneğini bu şekilde görmek bizleri oldukça memnun etti. Konservatuvar Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu, aramıza katıldığı günden bu güne devamlı artan bir ivme ile güzel etkinlikleri bizlerle buluşturdu; kendisine tekrar teşekkür ederiz. Bu gecenin vesilesi ile Yıldırım Gürses’i minnet ve saygı ile anıyoruz. Bu akşamki etkinlikte görev alan ve emek verenleri gönülden tebrik ediyorum. İlk defa bu kadar uzun soluklu bir konser oldu. Bazı arkadaşlarımız sağlık problemi yaşadı, ama bizlere hissettirmeden o açığı kapadılar” dedi.

 

 

HEDİYE VERİLDİ

 

Koroyu temsilen konser sırasında rahatsızlanan koro üyesine, gecenin anısına hediye verilirken, koroyu yöneten NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu’ya da teşekkür belgesi takdim etti.

 

Haber / Ayşenur AYDIN