ADD'den çocuklara anlamlı hediye

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklara Atatürk'ün fotoğraflarının ve sözlerinin yer aldığı

GÜNDEM 22.04.2018 16:26:00 0
ADD

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Ulusal ve Uluslar Arası Çocuk Şenliği’nin düzenlendiği kapalı otoparkın üstündeki alanda stant açan Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi, vatandaşlara boyama kitabı ve anahtarlık dağıttı.

 

 

ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN TEK BAYRAM

 

Şenlik alanında kurulan stantta çocuklarla bir araya gelen Dündar Orhan “23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan’ı tüm dünya çocuklarına armağan etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı, dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramdır” dedi.

 

 

OKULLARDA DA DAĞITILMASI PLANLANIYOR

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98’inci yılında Atatürkçü Düşünce Derneği olarak kurdukları stantta çocuklara boyama kitabı dağıttıklarını belirten Orhan “Hem çocuklarımızın bayramını kutladık hem de çocuklarımıza Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarının yer aldığı Ata Boyama kitabını dağıttık. Çocuklarımızın boyama yaparak hem eğlenmesini hem de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tanımalarını amaçladık” dedi.  Şenlik alanında 200’den fazla boyama kitabı dağıttıklarını belirten Orhan, önümüzdeki günlerde okullarda da boyama kitabı dağıtmayı planlıyoruz” dedi.

 

 

“SİZLERDEN ÇOK ŞEY BEKLİYORUZ”

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi tarafından hazırlanan kitabın ilk sayfalarında Andımız’ın yanı sıra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuk sevgisini anlattığı “Küçük hanımlar, küçük beyler; sizin hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli ve değerli olduğunu düşünerek ona göre çalışın. Sizlerden çok şey bekliyoruz” sözleri yer alıyor. Stantta öğrencilere ay yıldız ve Atatürk’ün fotoğrafının yer aldığı anahtarlık da hediye edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU