Dünya çocukları şenlikte buluştu

Çerkezköy Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla geleneksel hale getirilen Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği'nin bu yıl 3'üncüsü düzenlendi. Şenli

GÜNDEM 22.04.2018 16:22:00 0
Dünya çocukları şenlikte buluştu

Şenlik, 3 misafir ülkenin de çocuklarının katılımıyla Cumartesi günü Kızılpınar ve Veliköy Mahalleleri’nde yapılan etkinliklerle başladı. Çerkezköy Belediyesi 3. Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kutlamaları cumartesi günü Kızılpınar Mahallesi’nde 125. Yıl Orta Okulu Bahçesi’nde saat 12.00’da Nurullah Narin Ortaokulu Korosu gösterileri ile başladı.

 

 

ÖĞRENCİLER GÖSTERİLERİNİ SUNDU

 

Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri ile devam eden etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Orta Okulu Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu. Sirk Trockia gösterisi ile devam eden şenlikte Bulgaristan Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisinin ardından Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi, ardından da İzmir Border Halk Oyunları Ekibi sahne aldı. Kızılpınar Mahallesi’ndeki kutlama programı Palyaço Müzikali ve Sihirbaz Müzikli Çocuk Gösterisi ile sona erdi. Program boyunca çocuklar şişme oyun parkları alanlarında, yüz boyama alanlarında gönüllerince eğlenirken, etkinlik boyunca çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır da dağıtıldı.

 

 

VELİKÖY’DE DE KUTLANDI

 

Çerkezköy Belediyesi 3. Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında Veliköy Mahallesi Hürriyet Parkı’nda da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Saat 12.00’da Özel Gülerçin Ortaokulu Gençlik Korosu’nun konseri ile başlayan etkinlikler Arnavutluk Halk Oyunları Ekibi ve Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu Halk Oyunları Ekibinin gösterileri ile devam etti. Palyaço Müzikali, Sihirbaz Müzikli Çocuk gösterisi ile devam eden etkinliklerde Kıbrıs Halk Oyunları Ekibi gösterisi ve Sirk Trockia gösterisi de sunuldu. Kutlamalar boyunca şişme oyun parkları alanlarında, yüz boyama alanlarında eğlenceli aktivitelere katılan çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır dağıtıldı.

 

 

CUMHURİYET TARİHİNİN DÖNÜM NOKTASI

 

Kızılpınar ve Veliköy Mahalleleri’nde yapılan Çerkezköy Belediyesi 3. Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da katıldı. Festivale katılan konuk ülkelerin çocuklarına teşekkür eden Akay “Bugün Türk Milleti için çok anlamlı bir gün. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin dönüm noktası. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bu güzel günü bizlere armağan eden atalarımıza, Cumhuriyetin geleceği çocuklarımıza, yani sizlere armağan eden büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükran duygularımızı hep beraber gönderiyoruz” dedi. Çocuk şenliğinin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediklerini ifade eden Akay “Arnavutluk’tan gelen, Bulgaristan’dan, yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden, İzmir’den gelen misafirlerimiz, çocuklarımız var. Çerkezköyümüzün çocukları ile misafir ülkelerden gelen çocuklarımız ile beraber bu güzel günü kutluyoruz. Bugün Kızılpınar ve Veliköy’de kutluyoruz” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ