Trakya 14 milletvekili çıkaracak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 24 Haziran'da yapılacak olan seçimler öncesi 31 Aralık 2017 tarihli nüfus bilgileri ışığında illerin çıkaracakları milletvekili sayılarını yeniden açıkladı. 20

GÜNDEM 22.04.2018 16:20:00 0
Trakya 14 milletvekili çıkaracak

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili genel seçiminde aday olacakların emeklilik ve ayrılma esasları ile seçim çevreleri ve milletvekili sayısına ilişkin kararları, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

 

 

MİLLETVEKİLİ SAYILARI DÜZENLENDİ

 

Seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısının tespitinde, Türkiye istatistik Kurumu Başkanlığınca 31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nden alınan ve Başkanlığa gönderilen 2017 yılı nüfus bilgilerini esas aldı. Milletvekili sayısı 18'e kadar olan iller 1, çıkaracağı milletvekili sayısı 19'dan 35'e kadar olan iller 2, çıkaracağı milletvekili sayısı 36 ve daha fazla olan iller 3 seçim çevresine bölündü.

 

 

MİLLETVEKİLİ SAYISI 7’YE YÜKSELDİ

 

Yüksek Seçim Kurulu 600 milletvekilinin 81 ile dağılımını yaptı. Buna göre önceki dönem 6 milletvekili çıkaran Tekirdağ’ın milletvekili sayısı 7’ye yükselirken, Edirne’nin 3 olan milletvekili sayısı da 4’e yükseldi. Kırklareli’nin milletvekili sayısı ise değişmeyerek 3 olarak kaldı.

 

 

SON GÜN 26 NİSAN

 

Yüksek Seçim Kurulu’nun 262 sayılı kararıyla, kamu görevlilerinin istifa etmesi gerekenler için son tarih, 26 Nisan saat 17.00 olarak belirlendi. YSK kararında, TBMM’nin genel seçimlerin yenilenmesi ve seçimin 24 Haziran’da yapılmasına ilişkin kararın 20 Nisan’daki birleşimde kararlaştırıldığı ve bu kararın aynı gün mükerrer Resmi Gazete’de yayımlandığı vurgulandı. YSK kararında, kamu görevlilerinden adaylık için istifa edeceklerin ve emeklilik dilekçesi vererek ayrılacak olanların en geç 26 Nisan Perşembe gününe kadar dilekçelerini kurumlarına vermeleri istendi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU