Askeri Casusluk davasının savcısı Yunanistan'a kaçarken yakalandı

İzmir'deki 'Askeri Casusluk' adıyla bilinen davanın meslekten ihraç edilen savcısı Zafer K. Edirne'nin İpsala ilçesinde Yunanistan'a kaçarken yakalandı. Zafer K., soruşturmasının yürütüleceği Ankar

GÜNDEM 17.04.2018 18:39:00 0
Askeri Casusluk davasının savcısı Yunanistan

Edirne'nin İpsala İlçesi'nde Yunanistan'a sınır askeri yasak bölgede devriye görevi yürüten 'Hudut Kartalları' askerleri Yunanistan'a kaçak geçmek isteyen grup yakaladı. Askerlerin, Edirne Jandarma Komutanlığı'na teslim ettiği kaçaklar üzerinde detaylı inceleme yapıldı. İncelemede yakalananların, İzmir'deki 'Askeri Casusluk' davasının savcısı ve Fetö soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen, hakkında yakalama kararı bulunan Zafer K., eşi ve 2 çocuğu olduğu tespit edildi.

 

 

EŞİ VE KIZI KONYA’YA GÖNDERİLECEK

 

Edirne İl Jandarma Komutanlığı'nda işlemleri süren eski savcı Zafer K.’nın soruşturmasını yürütüleceği Ankara'ya gönderileceği öğrenildi. Zafer K. ile birlikte yakalanan ve fetö/pdy soruşturmasında örgütün gizle haberleşme programı 'ByLock' kullandığı gerekçesiyle hakkında arama kararı bulunan eşi Zekiye K. ile kızı Şule K.’nin ise soruşturmalarının yürütüleceği Konya'ya gönderileceği öğrenildi. Ailenin 14 yaşındaki oğulları ise yakınlarına teslim edildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ