Taşkın Koruma ve Kanalizasyon İnşaatının temeli atıldı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Çorlu Dutluk Dere Mevki Taşkın Koruma ve Kanalizasyon İnşaatı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

GÜNDEM 17.04.2018 18:23:00 0
Taşkın Koruma ve Kanalizasyon İnşaatının temeli atıldı

Törende konuşan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa “Dutluk mevkiinde yaşanan yer altı suları ve kanalizasyon sorunlarını çözmek için Taşkın Koruma ve Kanalizasyon İnşaatı projesini hayata geçirdik. Bu proje ile çevre kirliliği, can ve mal kaybının önüne geçilecektir.  Bu çalışmanın mali bedeli 4 milyon 663 bin 998 TL'dir. 240 gün sonra işi tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

 

 

“HER YIL 10 BİN KİŞİ GÖÇ EDİYOR”

 

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise her sene Çorlu'ya 10 bin kişinin göç ettiğini belirterek “Bu kadar hızlı nüfus artışına rağmen gerek Çorlu Belediyesi gerekse de Büyükşehir Belediyesi üzerimize düşeni fazlası ile yapıyoruz. Vatandaşları rahat ettirmenin en önemli faktörü altyapının sorunsuz işlemesidir. Çok yakında arıtma tesisimizden akacak sular bahçe sulamasında kullanılabilecek. Biz Çorlu ve Büyükşehir Belediyesi olarak kültür merkezinden pazar yerine birçok önemli projeye imza attık” dedi.

 

 

İHALESİ 1 MAYIS’TA YAPILACAK

 

Törende Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da konuşma yaptı. Çorlu'ya çok önem verdiklerini ifade eden Albayrak “Size bir müjde daha vereyim. Tekirdağ'ın en güzel otogarlarından biri olacak olan Çorlu Otogarı projesi ihalesi yapılmak üzere 1 Mayıs tarihi ile hazır olacak. Hizmet süremizin geri kalan zamanında da Çorlu ve Tekirdağ için çalışmaya devam edeceğiz. Vatandaşın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur” dedi. Törende son konuşmayı CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü yaptı. Köprülü “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetleri sadece belediyecilik anlayışı ile yapılmış yatırımlar değil. Büyükşehir Belediyemiz görev tanımında olmadığı halde 11 ilçeye 11 okul yaptı. Tekirdağ'ın 11 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara hizmet için çalışmaktadır. Biz hizmetimizi halka yönelik ve karşılıksız yaparız" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ