"Enez, su sporları ve doğa sporlarının merkezi olmalı"

Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği (EDOSK) , Edirne'nin Saros Körfezi kıyısında bulunan turistik ilçesi Enez'de 14 kano sporcusunun katılımıyla Lagün Gölü'nden Enez Limanı'na kadar yaklaşık 9 kilom

SPOR 17.04.2018 14:25:00 0

EDOSK üyeleri, Enez'de 'Tatlı sudan tuzlu suya' sloganıyla  Lagün Gölü'nden Saros Körfezi'ne kürek çekti. 14 kano sporcusuyla 3 saatte yaklaşık 9 kilometre kürek çekerek etkinliği Enez Limanı'nda sonlandıran kano sporcuları,  Enez'in başta kano olmak üzere çeşitli su sporlarına oldukça uygun olduğunu söyledi. Kulübün doğa yürüyüşü branşında ise 2005 yılında Milli Park statüsüne alınan Gala Gölü'nde 18 kilometrelik bir doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. 13 doğasever, Işıklar Köyü'nden başladıkları etkinliklerini Gala Gölü Milli Parkı girişinde tamamladı.

 

 

“ENEZ'İN TANITIMINA KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

 

Enez'in Edirne'nin il merkezine en uzak ilçesi olduğunu ancak tarihi itibariyle Edirne'yle eşdeğer, hatta Edirne'den daha eski bir geçmişe sahip olduğunu belirten EDOSK Yönetim Kurulu Başkanı Orkun Akman, “Yaklaşık 8 bin 500 yıllık geçmişiyle Enez derin bir tarihe ve köklü bir geçmişe sahip. Ancak bunun yanı sıra Enez'in, Saros Körfezi gibi dünyanın sayılı körfezlerinden birine kıyısı var. Deniz, tarih ve kültürün yanı sıra Enez doğal güzellikleriyle de ön plana çıkan bir ilçe. Biz EDOSK olarak yaklaşık 10 yıldır Hisar Dağı ve Gala Gölü Milli Parkı'nda doğa yürüyüşleri organize ediyoruz. Bu kapsamda üye ve gönüllülerimizi Enez'in doğal güzellikleriyle tanıştırdığımız gibi EDOSK olarak bu şirin ilçemizin de tanıtımına katkı sağlıyoruz. Enez, sadece doğa yürüyüşü parkurlarıyla değil, su sporlarının da yapılabileceği oldukça şanslı bir bölge. 6 yıldır başta Tunca ve Meriç nehirleri olmak üzere Trakya'nın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiğimiz kano etkinliklerimizi Enez'e de yaymak istedik ve ilk kez Enez'de bir kano etkinliğine imza attık” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU