Kadın cinayetine bir kurban daha

Ülkemizde son yıllarda artan kadın cinayetlerine bir yenisi de Çorlu'da meydana geldi. Çorlu'da 26 yaşındaki Esen Dülger, tartıştığı sevgilisi 31 yaşındaki Bekir Y. tarafından otomobilin iÃ?

GÜNDEM 12.04.2018 16:15:00 0
Kadın cinayetine bir kurban daha

Çorlu'da oturan Bekir Y., iddiaya göre Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde yaşayan kız arkadaşı Esen Dülger ile gece buluşup, yemek yedi. Yemeğin ardından Bekir Y. ve Esen Dülger bir süre otomobille gezdi. Bu sırada ikili arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıkarken, iddiaya göre Bekir Y., otomobili Çorlu'nun Esentepe Mahallesi Önerler mevkisindeki boş araziye çekti.

 

 

BAŞINA 2 EL ATEŞ ETTİ

 

İkili arasındaki tartışma burada da devam ederken, Bekir Y., üzerinde taşıdığı tabancayla Dülger'in başına 2 el ateş etti. Kurşunlardan biri başına, diğeri boynuna isabet eden Esen Dülger, olay yerinde hayatını kaybederken, Bekir Y. ise otomobili bırakıp kayıplara karıştı.

 

 

İSTANBUL’DA YAKALANDI

 

Sabah saatlerinde boş arazide otomobili gören bir kişi, polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, otomobil içinde Esen Dülger'in cansız bedenini buldu. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Dülger'in cenazesi, Çorlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cinayetin ardından çok yönlü çalışma başlatan polis ekipleri, cinayet zanlısı Bekir Y.'nin İstanbul'a kaçtığını tespit etti. Bulunduğu adrese baskın yapan polis ekipleri, Bekir Y.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Çorlu’ya getirilen Bekir Y.’nin sorgusu devam ediyor.

 

 

2017’DE 409 KADIN CİNAYETİ İŞLENDİ

 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, 2017 yılında 409 kadın cinayeti işlendi, 387 çocuk cinsel istismara uğradı ve 332 kadına cinsel şiddet uygulandı. Platformun verilerine göre, 2016 yılında 328 kadın, 2015 yılında ise 303 kadın öldürülmüştü.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU