Polis Teşkilatı 173'üncü yaşını kutluyor

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 173'üncü yılı dolayısıyla Çerkezköy Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu ve beraberindeki emniyet personelini ağırlayan Çerkezköy Belediye Baş

GÜNDEM 9.04.2018 19:48:00 0
Polis Teşkilatı 173

Çerkezköy Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173’üncü yılı dolayısıyla Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti.

 

 

ETKİNLİKLERE DAVET ETTİ

 

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173’üncü yılı dolayısıyla beraberindeki emniyet personeli ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret eden Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Akay’ı 10 Nisan Salı günü yapılacak olan Polis Haftası etkinliklerine davet etti. Kurtoğlu, 10 Nisan Salı günü saat 10:30’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek olan törenin ardından kutlamaların saat 11:00’da Çerkezköy Polisevi’nde devam edeceğini söyledi.

 

 

173’ÜNCÜ YILINI KUTLADI

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Halkımızın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan Polis Teşkilatımızın 173. Yıldönümünü kutluyorum. Bu kutsal görevi yaparken şehit olan polislerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ve emekli olan büyüklerimize de esenlikler diliyorum” dedi.

 

 

1845’TE KURULDU

 

Yeniçeri Ocağı'nın kaldırılmasından sonra gerek Osmanlı başkentinde ve gerekse illerde iç güvenlik hizmetlerinin eskisiyle kıyaslanmayacak ölçüde gelişmesine rağmen güvenlik hizmetlerinin birçok makam ve kişilere bağlı olarak yürütülmesi uygulaması sürerken, örgütlenme açısından ve uygulamadaki bu karışıklığı ortadan kaldırmak amacıyla 10 Nisan 1845'de İstanbul'da "polis" adıyla bir teşkilat kurulurken, yeni kurulan polis teşkilatının görevleri yine aynı tarihte yayınlanan Polis Nizamnamesinde belirtildi ve bu durum yabancı elçiliklere de bir yazıyla duyuruldu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU