Hayrabolu'da TETUS dönemi başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Hayrabolu'da Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Sistemi (TETUS) açılışını yaptı.

GÜNDEM 4.04.2018 11:23:00 0
Hayrabolu

Açılışa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Başkan Danışmanları Şeref Çetin, Neşat Erdoğan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Eral ve Hayrabolu'da görev yapan şoför esnafı katıldı.Açılışta konuşan Erdin Eral “Yeni sistemle Hayrabolulu vatandaşlarımıza daha kaliteli ve modern hizmet sunacağız. Yeni sistemimizin hem şoför esnafına, hem de Hayrabolulu vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

“SÖZLERİMİZİN YÜZDE 85’İNİ TUTTUK”

 

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu da “Hayrabolu, yerel yönetimler anlamında her gelen belediye başkanı, meclis üyesi arkadaşlarım, bir şeyler yapmaya, bir şeyler koymaya çalışmıştır. Ama yerel yönetimler açısından hizmette eksik olan ilçelerden bir tanesiydi. Zaten benim aday olma sebebim de buydu. İlçemizi hem belediyecilik anlamında, hem ilçe belediyesiyle, hem büyükşehir belediyesiyle entegre bir şekilde daha ileri seviyelere götürmekti amacımız. İşte bu hizmetlerden bir tanesi olan TETUS sistemiyle beraber hem halkımız daha konforlu yolculuklar yapacak, hem engelli vatandaşlarımız ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız için iyi bir sistem olacak. 5 yıl için verdiğimiz sözlerin yüzde 80-85'ini tutmuş bulunuyoruz” dedi.

 

 

"ULAŞIMIN TAMAMEN OLDUĞU BİR SİSTEM OLACAK"

 

Açılışta son konuşmayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı. Tekirdağ'ın en ücra mahallesine bile kaliteli ulaşım hizmeti götüreceklerini ifade eden Albayrak “Fehmi Altayoğlu, Hayrabolu için bir şanstır ve inşallah şans olmaya da devam edecektir. Yeni yasa ile birlikte Büyükşehir olan belediyeler arasında ulaşımda dönüşümü en geç tamamlayan belediye, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'dir. Biz de diğer belediyelerde olduğu gibi keskin ve katı davranabilirdik, ancak esnek ve yapıcı davranmaya çalışarak sabırlı olduk. 2 sene önce bitmesi gereken işlemleri son sene radikal kararlar alarak tamamladık. Tekirdağ'ın tamamında, en ücra mahallesinde bile ulaşımın tamamen olduğu bir sistem olacak” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ