En fazla konuşulan 5'inci dil oldu

Dünyada en fazla insan tarafından konuşulan dilin Çince olduğu belirlendi. Yapılan incelemede Türkçeyi de, Doğu Türkistan'dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne kadar çoğunluğu Orta Asya'da olmak üzere yak

GÜNDEM 28.03.2018 15:50:00 0
En fazla konuşulan 5

Çince dünyada en konuşulan dil olurken, Çinceyi dünyada yaklaşık 1 milyar 300 milyon insanın konuştuğu belirlendi. İngilizce ise en çok konuşulan diller sıralamasında 2. sırada yer alırken, İngilizceyi dünyada yaklaşık 427 milyon kişinin konuştuğu belirlendi. İspanyolca dünya dilleri arasında en fazla konuşulan 3. dil olurken, İspanyolcayı dünyada yaklaşık 266 milyon kişinin konuştuğu tespit edildi. Resmi dili İngilizce olan Hintlilerin kendi öz dili olan Hintçe ise, en çok konuşulan diller arasında 4. sırayı alırken, Hintçeyi yaklaşık 260 milyon kişinin konuştuğu tahmin edildi.

 

 

EN ÇOK KONUŞULAN 5. DİL OLDU

 

Ural – Altay dil grubunun Altay dilleri ailesinde yer alan Türkçe ise en çok konuşulan 5. dil oldu. Türkçeyi dünyada yaklaşık 220 milyon Türkün konuştuğu kaydedildi. Dünyada 181 milyon kişinin konuştuğu Arapça ise en fazla konuşulan diller arasında 6. sırada yer aldı. Portekizce 7. sırada yer alırken, Portekizceyi yaklaşık 165 milyon kişinin konuştuğu belirlendi. Bengalce ise dünyada en çok konuşulan diller sıralamasında 8. sırada yer alırken Bengalceyi yaklaşık 162 milyon kişinin konuştuğu saptandı. Dünyada yaklaşık 158 milyon insanın kullandığı Rusça en çok konuşulan diller arasında 9. sırada yer aldı. Bir başka önemli dil Japonca ise listede 10. sırada yerini alırken Japoncayı toplam 124 milyon kişinin konuştuğu belirlendi.

 

Haber / Ruşa ELMA