Vali Ceylan, ilkokul öğrencileriyle buluştu

Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt ve İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ile birlikte Süleymanpaşa'da eğitim öğretim veren Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nu ziyaret eden Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan

GÜNDEM 27.03.2018 18:07:00 0
Vali Ceylan, ilkokul öğrencileriyle buluştu

Ziyareti sırasında sınıflara girerek öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Ceylan öğrencilere; “Kitap okuyun. Derslerinize iyi çalışın. Öğretmenlerinizi ve ailelerinizi dinleyin” tavsiyelerinde bulundu. Vali Mehmet Ceylan, okul idarecileri ve öğretmenler ile öğretmenler odasında bir araya gelerek okulun eğitim durumu ve ihtiyaçları hakkında da görüşme yaptı.

 

 

BİR AİLE ORTAMI VAR

 

Okulda bir aile ortamının olduğunu kaydeden Ceylan “Başarının ana sırrı bu. Aile ortamı korunursa, velilerimizin okulumuzla bütünleşmesi sağlanırsa, veli, öğretmen ve  öğrenci işbirliği neticesinde başarı gelecek” dedi. Özellikle öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanmaları ve teknoloji bağımlılığından uzak kalmaları noktasında öğretmenlerin dikkat etmelerini isteyen Ceylan “Çağımızın rahatsızlığı haline gelen teknoloji bağımlılığından çocuklarımızı ayrı tutmak için teknolojiyi öğrencilerimize gerekli zamanlarda ve verimli şekilde kullanmalarını öğretmeliyiz. Bu konuda ve de kitap okuma alışkanlığı kazandırılması noktasında hassas olmanızı rica ediyorum. Bir diğer önemli husus öğrencilerimizin spor yapması. Spor yapmaları için öğrencilerimizi bilinçlendirmeli ve onları spora yönlendirmeliyiz. Eğitim ve öğretimi bir arada en iyi şekilde yürütmeli ve öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamalıyız. Aksi takdirde gelecekte olumsuz durumlarla karşılaşabiliriz” şeklinde konuştu.

 

Haber / Ayşenur AYIN