"Kitap okuyarak çocuklarımıza örnek olalım"

54. Kütüphane Haftası dolayısıyla Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinliğe katılan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, kitap okumanın önemine dikkat çekerek "Veliler olarak ço

GÜNDEM 26.03.2018 17:58:00 0

54. Kütüphane Haftası dolayısıyla Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi’nde etkinlik düzenlendi. Saydı duruşu, İstiklal Marşı ve Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hamide Çakır’ın konuşmasının ardından konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan “Kütüphaneler Haftası’nın 54’üncüsünü icra ediyoruz. Kitaba, kütüphaneye ulaşmak için katkı sağlamak için bu haftaların önemi büyük” dedi.

 

 

“ÇOCUKLARIMIZA ÖRNEK OLALIM”

 

Çocuklara okuma alışkanlığı edindirmek için bir takım çalışmalar yapılacağını söyleyen Ceylan “İnşallah verimli olur diye düşünüyorum. Tekirdağ’ımızda ve ilçelerimiz de kütüphanelerimiz güzel. Yeni modern kütüphaneler de yapılmaya devam ediliyor. İnşallah geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı kitaplarla buluşturursak fikir yürüten nesillerin büyümesine katkı sağlamış oluruz. Veliler olarak çocuklarımıza örnek olmalıyız. Milli ve manevi değerlerimiz olan kitaplarımıza bağlı olmaları için çalışacağız. Kütüphane Haftasını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Özellikle hepimiz akşamları yarım saat kitap okuyarak çocuklarımıza örnek olalım” dedi.

 

 

 EN ÇOK KİTAP OKUYANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Konuşmaların ardından Eğitimci-Okuma Araştırmacısı ve Okuyan Toplum Projesi yürütücüsü Ferhat Özen tarafından “Kitaplarla Kanatlanmak” adlı bir söyleşi yapıldı. Söyleşinin sonrasında Vali Mehmet Ceylan ve Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt tarafında bir yılda en çok kitap okuyan çocuk ve yetişkinlere çeşitli hediyeler verildi. Kütüphaneler Haftası etkinliğine Vali Mehmet Ceylan’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Suat Yıldız Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Alb. Şahin Karakaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, öğrenciler ve aileler katıldı.

 

Haber / Özge MERİÇ