İşaret Dili Temel Eğitimi sona erdi

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından İşitme engellilerle iletişim kurmak ve onları daha kolay anlamak adına düzenlenen ve ücretsiz olarak verilen 120 saatlik İşaret Dili Temel Eğitimi sona erdi. 

GÜNDEM 25.03.2018 18:45:00 0
İşaret Dili Temel Eğitimi sona erdi

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen ve hafta içi her akşam 18.00 - 21.00 saatleri arasında, İşaret Dili ve Tercümanı Pelin Altunal tarafından, Çerkezköy Kent Konseyi'nde verilen 120 saatlik İşaret Dili Temel Eğitimi, verilen son dersin ardından sona erdi.

 

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ONAYLI SERTİFİKA VERİLECEK

 

23 Şubat'ta başlayan 120 saatlik İşaret Dili Temel Eğitimi Dersinin sonuna geldiklerini ifade eden İşaret Dili ve Tercümanı Pelin Altunal, "Bugün 120 saatlik Temel Eğitimi dersimizi sonlandırıyoruz. İşitme engellilerimizin en büyük sorunu engelsiz bireylerle iletişim kuramamaları. Aramızdaki engeli aşmanın tek yolu da işaret dili. Engellilerimize olan farkındalığımız ve bu tür eğitimlere olan katılımcı sayılarımız arttıkça inanıyorum ki aramızdaki engelleri aşabileceğiz. Katılımcılar ile beraber bugün son dersimizi bir kutlama edasında gerçekleştirdik. 120 saatlik Temel Eğitimi sınavı yapıldı. 27 kursiyerimize, 10 gün içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı sertifikaları verilecek." dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ