ÇOSB'den bir okul daha

Daha önce Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaptıran Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Çerkezköy'e 32 derslikli bir ortaokul da kazandıracak.

GÜNDEM 21.03.2018 21:52:00 0
ÇOSB

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, 359 ada, 1 parsel, 14.993,73 metrekare yüzölçümlü, mülkiyeti maliye hazinesine ait taşınmaz üzerine Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi tarafından yaptırılacak olan 32 derslikli ortaokul yapım işine ait protokol; Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan tarafından valilik makamında imzalandı.

 

12 AYDA BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

 

Tamamı hayırseverce yapılacak okul inşaatının yer tesliminden itibaren 12 ay içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. 8’inci hayırsever protokolünün imzalandığını belirten Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri “Hükümetimizin 2019 tekli eğitime geçiş hedefi ile ilgili olarak ilçemizdeki son ve en önemli adım atılmış oldu. Mevlana İlkokulu Ortaokulu bitişiğindeki 359 adaya yapılacak okul 32 derslikli olacak olup bir yıl sonra bitirilecek. Bağlık Mahallemizin okul sorunu tamamen çözülecek. Müjgan Serkan Karagöz Anaokulu, Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Sosyal Bilimler Lisesi, Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi, Metin Seçkin Ortaokulu, Yusuf Şenel Ortaokulu ve Zeki Algur İlkokulu’nun ardından Çerkezköy OSB tarafından yaptırılacak olan ortaokul, hayırseverler tarafından yaptırılan 8’inci okul olacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU