5 farklı tiyatro, sanatseverlerle buluşacak

27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği `Dünya Tiyatrolar Haftası' etkinliğinde birçok usta sanatçının sahne aldığı 5 farklı tiyatro oyu

GÜNDEM 21.03.2018 21:41:00 0
5 farklı tiyatro, sanatseverlerle buluşacak

Tekirdağlı vatandaşlar 23-30 Mart tarihleri arasında sahnelenecek oyunlarda Haldun Dormen'den Melek Baykal'a, Zeliha Berksoy'dan Kerem Atabeyoğlu'na kadar birçok usta sanatçıyı sahnede izleme şansı bulacak.

 

5 OYUN SAHNELENECEK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri “Kapaklı, Muratlı, Çorlu, Süleymanpaşa, Marmaraereğlisi ve Hayrabolu’da ücretsiz gerçekleşecek olan gösterimlerde, dünya edebiyatının önemli eseri Fareler ve İnsanlar, 20. yüzyılın en etkili Alman şairi, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Bertolt Brech'in yaşama ve insana dair şiirlerinden derlenen müzikal oyun İnsan Neyle Yaşar,  usta şair Nazım Hikmet Ran'ın  yaşama sevincini, memleket hasretini, ölüm tedirginliğini, idealizmini ve sanat anlayışını bilinç akışı şeklinde harmanlayan Yaşamak Nazım Gibi, Bir Zamanlar Gazinoda ve Şen Makas oyunları sahnelenecek” dedi.

 

İLK OYUN KAPAKLI’DA

 

Şen Makas isimli tiyatro oyunu 23 Mart Cuma günü saat 20:00’da Kapaklı’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda, 24 Mart Cumartesi günü saat 20:00’da da Muratlı Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. 26 Mart Pazartesi günü saat 20:00’da da Çorlu Memduh Şevket Esendal sahnesinde “Fareler ve İnsanlar” isimli tiyatro oyunu sahnelenecek. 27 Mart Salı günü ise yine Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde “Bir Zamanlar Gazinoda” isimli tiyatro oyunu izleyici ile buluşacak.

 

“YAŞAMAK NAZIM GİBİ” OYUNU SAHNELENECEK

 

28 Mart Çarşamba günü de saat 20:00’da Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu’nda “İnsan Neyle Yaşar” isimli oyun sahnelenecek. “Yaşamak Nazım Gibi” isimli oyun da 29 Mart Perşembe günü saat 20:00’da Marmaraereğlisi Halk Eğitimi Merkezi’nde, 30 Mart Cuma günü saat 20:00’da da Hayrabolu Öğretmenevi Salonu’nda sahnelenecek.

 

Haber / Menşure KARDEŞ