Gazilere anlamlı ziyaret

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, yönetim kurulu üyeleri

GÜNDEM 18.03.2018 20:39:00 0
Gazilere anlamlı ziyaret

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, derneğin faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Buradaki şehitlikten aldıkları toprakları Sarıkamış, Kıbrıs ve Çanakkale şehitliklerindeki mezarlara, oradan aldıkları toprakları da  ziyaretlerde buradaki şehitlerin kabirlerine koyduklarını kaydeden Yarlıgan “Şehitlerimizin topraklarını birbirleriyle buluşturduk” dedi.

 

“DURDUK YERE GAZİ OLMADIK”

 

Gaziliğin kolay bir şey olmadığını kaydeden Yarlıgan “Bizler durduk yerde gazi olmadık. Kıbrıs savaşında şehitte olabilirdik. Bir elimiz, ayağımız, yada gözümüz de yok olabilirdi bu da bir gaziliktir bunları  tanımamak  yada  sen gazisin  demek olur mu. Bazı kendini bilmez kişiler gaziler için ileri geri, konuşma yapmaları bizleri gerçekten çok üzüyor” dedi.

 

“GAZİLER BAŞIMIZIN TACIDIR”

 

“Gazilerimiz başımızın tacıdır” diyen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak da “Sizlere minnettarız. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu  Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘te  Türkiye Cumhuriyetinin en büyük Gazisidir.  Başta Atatürk olmak üzere tüm gazilerimiz asildir, ahlak ve fazilet sahibidirSizlerle onur ve gurur duyuyoruz. Sizlerin derdi bizim derdimizdir” diye konuştu. Yaptıkları çalışmalarla ilgili de bilgi veren Soyak, “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi olarak 33 üniversite öğrencimize burs veriyoruz. Derneğimize verilen katkı biraz daha çok olsa bu burs verdiğimiz öğrenci sayısını fazlalaştıracağız. Dernek olarak güzel projelerimiz var bu projelerimizi yakın zamanda faaliyete geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

 

Haber /  Menşure KARDEŞ