Etkili iletişim ve beden dili anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Cumartesi günü 10:00-16:00 saatleri arasında "Etkili İletişim ve Beden Dili" konulu eğitim düzenlendi.

GÜNDEM 18.03.2018 20:38:00 0
Etkili iletişim ve beden dili anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva’nın yanı sıra çok sayıda firma yetkilisinin de katıldığı eğitim Ebru Yaşar Seçen tarafından verildi. Seçen, eğitimde ‘İletişimin temel unsurları, neden iletişemiyoruz? İletişim tarzları, benlik kavramı, rol çatışmaları, bireysel örgütsel engeller alt-üst ilişkileri, doğru dinleme, beden dilini doğru anlamak” konularında bilgiler verdi. Teknoloji ile birlikte insanlar arasındaki iletişimin gerilemeye başladığını kaydeden Seçen “42 yıl önce okula başladım. Öğretmenler yavaş yavaş okumayı öğrettiler. İkinci sınıftan itibaren kitap okumaya başladım. Tam 42 yıldır kitap okuyorum. Bizim o zamanki çocukların, gençlerin okuma gibi bir hedefi vardı. Çünkü bir bilgiye ulaşmak çok zordu” dedi.

 

“BİRBİRİMİZDEN KOPMAYA BAŞLADIK”

 

Araştırmanın bambaşka bir şey olduğunu söyleyen Seçen “Dolayısıyla teknoloji ilerledikçe biz birbirimize daha yakın olacakken maalesef birbirimiz itmeye başlıyoruz. Birbirimizi daha çok sevecekken maalesef sevgisizlik çoğalıyor. İnsanlar artık selam vermemek için bile elinden geleni yapıyor. Oysa ne kadar güzel telefonlar var birbirimizin yüzünü görebiliyoruz. Aslında ne kadar büyük nimet onlar. Fakat biz birimizden kopmaya başladık” dedi.

 

ÖFKELİ İNSAN ÇOK FAZLA

 

Herkeste öfkenin hakim olmaya başladığını, özellikle metropol şehirlerde çok fazla öfkeli insanın olduğunu söyleyen Seçen “İnsanlardaki bu tedirginlik, insanlardaki bu göz göze geldiğiniz zamanki hal çok iyi bir iş. Sabahları toplu taşımayı kullanıyoruz. Her yerde kitap okurum. Ama toplu taşımada okumam. Oradaki insanların hal ve hareketlerine baktığım zaman çok mutsuz, umutsuz. Kendimize sorduğumuz zamanda işin ilginç tarafı her şeyi de biliyoruz. Fakat ülkemize baktığımız zaman hiç de öyle görünmüyor. Bir yerlerde bir eksik var o zaman. Arkamıza baktığımız zaman ben ömrü dünya gibi görüyorum. Başlıyoruz ömrümüze gidiyoruz ömrümüzü tamamlayacağımız zaman arkamıza bakıyoruz. Arkamıza baktığımız zaman sadece iki şey düşünüyoruz. Bir tanesi keşke bir tanesi iyi ki. Genç arkadaşlar şu anda keskenin ne olduğunu bilmezler. Çünkü keşkeler onlar için bir şey değildir” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN