Yılmaz: Yetki belgesi oy kullanmayı kolaylaştırmak içindir

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine mavi liste ile katılacak olan Başkan Adayı Rahmi Yılmaz saat 11:00'de ofisinde basın açıklaması yaptı.

GÜNDEM 16.03.2018 21:13:00 0
Yılmaz: Yetki belgesi oy kullanmayı kolaylaştırmak içindir

1 Nisan Pazar günü 75. Yıl Ortaokulu’nda yapılacak olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimleri ile ilgili bazı endişelerinin olduğunu söyleyen Başkan Adayı Rahmi Yılmaz “Biz odanın üyesi olarak, odanın gerçek sahipleri olarak adaylığımızı dahi odamızda açıklayamazken bu arkadaşlarımız odada çalışan personelleri, oda bilgisayarlarını kullanarak, şirketlere ait oy kullanma yetki belgelerini orada doldurtarak kendi mevcut olan meclis üyeleri ve oda çalışanları aracılığıyla şirketlere gönderip yetki belgelerini onaylattırıp tekrar odaya getiriyorlar. Veliköy OSB Yönetim Kurulu Üyelerinin bazıları, VİSAD aracılığıyla yine Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki oda çalışanlarının doldurduğu şirket yetki belgelerini Veliköy OSB'nin çalışanları aracılığıyla Veliköy'deki fabrikalara dağıtarak Veliköy'deki yetki belgelerini topluyor. Bu demokratik yarış değil” dedi.

 

“YETKİ BELGESİ SADECE OY KULLANMAYI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİNDİR”

 

Yetki belgesinin sadece oy kullanmayı kolaylaştırdığını dile getiren Yılmaz,”Yetki belgesini toplamak insanların oyunu almak demek değildir. Ama üyelerimizin çoğu bunu bilmiyor” dedi.  1 Nisan'da yapılacak olan seçimlerde 12 grupta sandık kurulacağını söyleyen Yılmaz, “12 grupta oy kullanacak üyelerimiz şirketlerde yetki belgelerini yaptırmış iseler yetki belgeleri ve nüfus cüzdanları, yaptırmamış iseler imza sirkülerinin aslını göstererek veya noter tasdikli belgeyi onaylatıp fotokopisini oraya bırakarak yine nüfus kağıdı ile oy kullanabilirler. Burada şahıslar sadece kimlikleri ile oy kullanacaklar. Yetki belgesi oy kullanmayı kolaylaştırmak içindir” dedi.

 

“BASKI UYGULANIYOR”

 

Kişilerin oylarını her hangi bir baskı altında kalmadan ve hür iradesi ile kullanmaları gerektiğini dile getiren Yılmaz, “Biz üyelerimizle birebir temas kuruyoruz. Bu temaslarda yetki belgelerini biz de topluyoruz. Odaya veriyoruz. Ama maalesef oda çalışanlarımız tarafından normal şartlarda ticaret sicil memurluğunun yapması gereken işler genel sekreterin takdiri ile yapıldığından, oda çalışanı bir arkadaşımız organize ediyor, bizim yetki belgelerini 3 gün 5 gün 1 hafta, bizim yetkileri aldığımız arkadaşların listesi yukarıya çıkartılıyor bizim yetki belgesini aldığımız kişiler telefon ile aranıyor siz oylarınızı onlara mı vereceksiniz diye baskı uygulanıyor” dedi.

 

“1 NİSAN'DAN SONRA İNANILMAZ DEĞİŞİMLER OLACAK”

 

Yıllık aidatların hepsinde yüzde 50 indirim uygulanacağını söyleyen Yılmaz, “1 Nisan'dan sonra odada inanılmaz değişimler olacak. Bütçe toplantısında bütün kalemlerde yıllık aidatların hepsinde yüzde 50 indirim olacak. Üyenin menfaati dışında bir şey gözetilmeyecek” dedi. Seçim konusunda çok hassas ve şeffaf olduklarını dile getiren Rahmi Yılmaz, “Biz şeffaf bir şekilde kadınlarımızla genç iş adamlarımızla listemizi kamuoyuyla paylaştık. Biz birlikte yönetmek için yola çıktık” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ