TÜBİTAK Proje Yarışması'nda bölge birinciliği

Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kimya bölümü 12-L sınıfı öğrencilerinden Şaziye Dönmez ve Vural Berkay Döner'in hazırladığı İnsan vücudundaki ağır metallerin giderilmesinde SORNC

EĞİTİM 16.03.2018 21:12:00 0
TÜBİTAK Proje Yarışması

Bu yıl 49’uncusu düzenlenen TUBİTAK 2204-A lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında kapsamında Marmara Bölge finaline davet edilen projeler 12-15 Mart tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nde sergiledi. 

 

TÜRKİYE FİNALİNE KATILACAKLAR

 

Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kimya bölümü 12-L sınıfı öğrencilerinden Şaziye Dönmez ve Vural Berkay Döner’in hazırladığı "İnsan vücudundaki ağır metallerin giderilmesinde SORNCHUS OLERACEUS L. bitkisinin etkilerinin incelenmesi" adlı proje de İstanbul Teknik Üniversitesi'nde sergiledi. Çerkezköylü öğrenciler Sergiledikleri proje ile Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

 

ANTALYA’DA YAPILACAK

 

Çerkezköy'de eğitim öğretim veren Halit Narin Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi kimya bölümünde okuyan 12-L sınıfı öğrencileri Şaziye Dönmez ve Vural Berkay Döner, danışman öğretmenleri Ahmet Ruhi Arslantürk ile hazırladıkları "İnsan vücudundaki ağır metallerin giderilmesinde SORNCHUS OLERACEUS L. bitkisinin etkilerinin incelenmesi" adlı projeleri ile bu yıl 49.su düzenlenen TÜBİTAK 2204-A lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasına katıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde sergiledi.  Öğrenciler sergiledikleri proje ile  bölge finalinde kimya alanında 8 proje arasından 1’inci oldu. Çerkezköylü öğrenciler Antalya'da yapılacak Türkiye finallerine katılacak.

 

Haber / Ayşenur AYDIN