"Türkiye'ye Milli Sporcu kazandırmanın gururunu yaşıyoruz"

Happy Hours Cafe&Restaurant'ta saat 10:30'da ortak basın açıklaması yapan Çerkezköy Güzel Spor Antrenörleri Bilal Güzel, Oğuz Güzel ve Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü Antrenörü Vural Aya

GÜNDEM 13.03.2018 19:12:00 0

Aynı zamanda milli antrenör olan Çerkezköy Güzel Spor Antrenörleri Bilal Güzel, Oğuz Güzel ve Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü Antrenörü Vural Ayaz ortak basın açıklaması yaptı.

 

AKAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

 

Saat 10:30’da Happy Hours Cafe&Restaurant’ta düzenlenen basın açıklamasında konuşan Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü Antrenörü Vural Ayaz, spora ve sporculara maddi ve manevi desteğinden dolayı sporcular adına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür etti. Vahap Akay Belediye Başkanı olduktan sonra Çerkezköy’deki tekvando çıtasının yükseldiğini söyleyen Ayaz “Bu durum rekabeti oraya çıkardı. Herkes Çerkezköy’de yapılan güzellikleri gördükçe tüm Trakya bu alanda daha iyi bir konuma geldi. Sporcuların her zaman desteklenmesi gerektiğini kaydeden Ayaz “Fakat Çerkezköy'deki maddi durumu iyi olan vatandaşlarımız bu konuda biraz duyarsız. Belediye Başkanımız Vahap Akay haricinde Çerkezköy'de bize destek veren hiç kimse yok.” dedi. Nisan ayında Yunanistan'a gidebilmek için hazırlık yapmaları gerektiğini söyleyen Ayaz, “Bir kızımız kesin olarak gidecek.  Onunla birlikte 5-6 tane daha sporcumuz var. Onların gidişi ile alakalı bir organizasyon düzenliyoruz.  Bir aksilik olmazsa antrenörlerle birlikte on kişi gideceğiz” dedi.

 

“ADI GEÇEN BİR İLÇE”

 

Çerkezköy Güzel Spor Antrenörü Bilal Güzel de Çerkezköy’ün şuanda ülke gündeminde ve uluslararası alanda adı geçen bir ilçe statüsünde olduğunu ifade ederek “Çerkezköy Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu uluslar arası şampiyona sayesinde bu statüyü elde etti. İnanıyoruz ki bundan sonraki organizasyonlarda daha da parlayacaktır” dedi.

 

“HEDEFLERİMİZE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

 

Çerkezköy'de tekvando sporunun ivme kazanması ile gençlerin ilgi ve hedeflerinin her geçen gün arttığını kaydeden Güzel “Belediye Başkanımız Vahap Akay sporcularımızın eğitim ve sosyal ihtiyaçlarıyla bizzat ilgileniyor. Bizim yaşadığımız heyecan ve gururu her zaman yanımızda olarak aynı his ve heyecanla yaşadığını biliyoruz. Bundan dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Sayesinde hedeflerimize daha emin adımlarla ilerliyoruz. Çerkezköy'de milli takıma girmiş, milli sporcu olma gururunu yaşamış iki elin parmaklarını tamamlayacak kadar sporcu varsa eğer bunların hepsi tekvandocudur. Çocuklarımızın bu tür alanlarda kendilerini geliştirerek başarı elde etmesi çok güzel bir şey. Artık şuan bulunduğumuz konumda teknoloji herkesin hayatını gasp ettiği gibi çocuklarımızda da sanal anlamda bir bağımlılık yarattı. Aileler tarafından da çocuklar dışarıdaki tehlikelerden korunmak adına dışarıya çıkarılmayarak sanal bağımlılığa itilebiliyor. Mecbur kalıyorlar. Bu tür durumlar yerine hem başarı hem sağlık açısından çocukların spor salonlarına yönelmelerini, sporla iç içe olmalarını ailelerinde bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.

 

“SOSYAL GELİŞİMLERİNDE BÜYÜK ROLÜ VAR”

 

Sporun, çocukların sosyal gelişimden çok büyük bir rolünün olduğunu kaydeden Güzel “Belli bir yaşa gelmeden gerek askerlik gerekse üniversite nedeni ile hiç şehir dışına çıkmayan çocuklarımız var. Biz 12 yaşında çocuğu buradan Antalya'ya, Marmaris'e, İzmir'e götürüyoruz. Çocuklarımızı Dünya ve Avrupa şampiyonasına gönderiyoruz. Sosyal anlamda bu tür imkanları elde edemeyecek çocuklarımız için bu çok önemli. Bu sayede daha sosyal bir birey haline geliyorlar. İlgilerinin spora yoğunlaşması ile kötü alışkanlıklara olan eğilim daha az seviyeye iniyor. Spor, sözle bilgi sahibi olmak yerine, yerinde uygulanarak daha bilinçli bir hale getirilmeli. Burada ailelere büyük görev düşüyor. Biz güçlüyüz. Çünkü bizi destekleyen bir gücümüz var. Bu halimizle Türkiye'ye milli sporcu kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda Çerkezköy’ümüzün sporcusu mücadele ederken başkanımız da yanımızda oldu. Uluslararası maçımız Türkiye'de ivme kazanıyor ve uluslararası alanda söz edilen bir şampiyonluk haline geldi” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ